Banes Motor České Budějovice
18.01.2021, Michal Špírek

Před Motorem je největší možná výzva. Představí se na ledě lídra tabulky

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po dvou těsných porážkách se Motor vydává na těžkou misi - pokusit se o překvapení a obrat o body pražskou Spartu. Ta na svém ledě jen tak neztrácí. Zápas začíná v úterý v 17:00 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, případně textový komentář najdete tady.

HC SPARTA PRAHA

Spartě se v sezóně daří a drží se na první příčce s tříbodovým náskokem před Třincem, byť má oproti němu odehráno o dvě utkání více. Právě s Oceláři sehráli sparťané své poslední utkání a šlágr kola pro sebe nakonec po nájezdech urval domácí Třinec. Sparta tak ale nepřerušila sérii zápasů, ve kterých zvládla bodovat - aktuálně neprohrála po šedesáti minutách už šest zápasů po sobě.

Sparta se drží na špici jak týmových, tak individuálních statistik. Pražskému celku se daří v přesilovkách, nikdo v nich nemá lepší výsledky než ona - ve hře v početní výhodě dala už 31 branek s výbornou úspěšností využití 22,14 %. A pozor, Sparta válí i v oslabení - dokonce v nich vstřelila už devět branek, nejvíce ze všech týmů.

Brankář Sparty Matěj Machovský patří ke gólmanům s nejlepšími statistikami, podle průměru obdržených branek je druhý, podle úspěšnosti zásahů pátý. Záda mu kryje Alexander Salák, který posílil pražský celek v průběhu sezóny. Útočník Michal Řepík je druhý nejlepší střelec extraligy a čtvrtým hráčem kanadského bodování, v první desítce ligy se se svým bodovým ziskem umístili ještě Roman Horák a David Tomášek, na 14. místě je Lukáš Pech.

Sestava Sparty ze zápasu s Třincem (17. 1.)

Machovský – Polášek, Košťálek, Jeřábek, Němeček, Jurčina (A), Kalina, Mikliš – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Kudrna, D. Vitouch, Dvořáček.

Z TÁBORA MOTORU

Jihočeši neuspěli v utkáních s Olomoucí a Pardubicemi a zkomplikovali si tak boj o případné 12. místo, zaručující postup do předkola play-off. Stejně tak ale dvakrát nebodoval ani Zlín, na 13. příčku tak svěřenci Václava Prospala ztrácí stále pět bodů.

Motor sehrál se Spartou v sezóně dvě utkání. Na začátku prosince doma padl 1:5. Ve střetnutí, které se odehrálo o necelé dva týdny později, sice v O2 aréně vzdoroval lépe, ale nakonec prohrál o jeden gól 1:2. Postarají se Jihočeši o překvapení úterního kola a uspějí? Na venkovní výhru čeká Motor od 27. listopadu, od té doby na hřištích soupeřů devětkrát neuspěl.

"Proti Spartě chceme být opět aktivní, ale přidat v tom, co nám chybělo proti Pardubicím. To znamená více se tlačit do brány, předvést více pohotovosti," říká k nadcházejícímu zápasu asistent trenéra Aleš Totter. Trenéři nadále proti Spartě nemohou počítat s hráči, kteří absentují ze zdravotních důvodů. Zatímco Gilbert ještě vyčkává na vyšetření, podle kterého se rozhodne, zda se může zapojit do tréninku, u Venkrbce už je situace nadějnější, v úterý ale ještě do utkání nenastoupí. Chybět bude i Martin Novák.

Sestava Motoru ze zápasu s Pardubicemi (17. 1.)

Strmeň – Pýcha, Plášil, Vydarený, Kubíček, Slováček, Allen – Ville, D. Voženílek, Holec – P. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Toman, Forman – Beránek, Prokeš, Jonák.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....