Banes Motor České Budějovice
01.03.2020, Filip Kortus, Jiří Michal

Předposlední domácí zápas základní části, v pondělí přijede Slavia

Ačkoliv České Budějovice již mají o své pozici pro play off jasno, pro pražskou Slavii je každý duel s blížícím se koncem základní části velmi důležitý. Aktuální bilance vzájemných zápasů obou týmů vychází lépe pro Motor, který zvítězil ve třech případech z pěti. Pokud se nechystáte podpořit hráče v pondělním utkání od 17:30 přímo na stadionu, můžete využít tento stream či online textový přenos.

HC Slavia Praha

Pražská Slavie se nyní nachází na pátém místě se ziskem 85 bodů, což jí sice v tuto chvíli na čtvrtfinále playoff stačí, ovšem sedmé Litoměřice mají na svém kontě bodů 82. Pro Pražany se tak bude jednat v posledních utkáních o velký boj, aby se vyhnuli předkolu. Obavy o pozici potvrzuje i forma Slavie z posledních utkání. Svěřenci Miloše Říhy mladšího všech pět předcházejících utkání ztratili již v základní hrací době. Ovšem nutno podotknout, že kromě jediné porážky se ve všech případech jednalo o neúspěch s rozdílem jednoho jediného gólu. Z posledních deseti odehraných utkání se nám již tak drastický pohled nenaskýtá. Slavia zvítězila ve čtyřech případech a nebýt prohry právě s Motorem, pak by Slavisté měli bilanci vyrovnanou. Nejproduktivnějším hráčem kádru je Tomáš Šmerha (28+30), který zároveň i plní pozici nejpilnějšího střelce. Nejvíce startů si v brankovišti sešívaných připsal Martin Michajlov a v tuto chvíli disponuje průměrem 2,76 gólu na zápas a úspěšností 92,23%.

Sestava Slavie z posledního utkání proti Porubě:

Michajlov – Duda, Novák, Hejda, Veber, Ryzák, Barák, Valík – Kuťák, Kubík, Šmerha – Vlček, Vrdlovec, Bílek – Doležal, Šteiner, Ondráček – Furch, Kubica, Všetečka.


56. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Slavia Praha

pondělí 2. března 2020, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši už se pomalu připravují na nejdůležitější část sezony, do které jistojistě vstoupí z první pozice tabulky. Na čele mají bohatý náskok a pomalu pokukují, kdo ze soupeřů se jim postaví ve čtvrtfinále. Dobrou zprávou pro celek Václava Prospala je, že po zranění už hraje Roman Přikryl a i ostatní dlouhodobí marodi se vracejí do tréninkového rytmu. Není jisté, zda naskočí do hry ještě na konci základní části.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Chomutovu:

Klouček – Suchánek, Vydarený, Kachyňa, Pýcha, Allen, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Raška I, Prokeš, Karabáček – Z. Doležal, R. Přikryl, Beránek – J. Veselý, Gilbert, M. Novák.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Letos jsme se Slavií odehráli samé vyrovnané zápasy. Čekají je hrozně důležitá tři utkání, ve kterých budou chtít maximálně bodovat. Umí na nás zahrát, produkují rychlý a účelný hokej, na což si musíme dát pozor. Dokáží být produktivní z rychlých přechodů do útoku, ale my věříme, že podáme zlepšený výkon a vyhrajeme. Je třeba, abychom hráli lépe než v posledních dvou zápasech, kdy se nám soupeř dokázal vyrovnat."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....