Banes Motor České Budějovice
12.01.2020, Marek Baloun

Připravte děla a kordy, na lídra ligy si brousí zuby Piráti!

Po stoprocentním tripu na Moravu a dvou vítězstvích doma se Motor opět vydává na výpravu do českých vod a neexistujících moří. Jeho další soupeř jsou ale samotní Piráti z Chomutova, kteří jsou v tabulce hned pod Jihočechy. V posledním setkání v Budvar aréně předvedli Severočeši ukázkový obrat a nakonec se mohli radovat z tříbodového plenění. Letošní souboj číslo čtyři vypukne v ROCKNET aréně v pondělí v 17:30 a pokud si výlet přes celou republiku nemůžete vměstnat do diáře, bude pro vás jako vždy připraven obrazový i textový přenos.

Piráti Chomutov

Piráti nemají tak dlouhou sérii vítězství jako Jihočeši, jejich výsledky jsou ale nezanedbatelné. Nový rok sice začali prohrou s Havířovem, který všechny čtyři góly vměstnal do druhé dvacetiminutovky a i díky tomu vyhrál 2:4. Poté už ale přišla ke slovu radost. Jako první slavil Chomutov na ledě Slavie po výhře 3:1, následně na začátku pětizápasové domácí šňůry ve velmi vyrovnaném souboji porazil po třetinách 2:2, 2:2 a 2:0 Vsetín. Naposled svěřenci Petra Martínka během čtvrtečního mače porazili poslední Porubu 3:1, díky čemuž se vyšvihli na aktuálně druhé místo se ztrátou sedmadvaceti bodů na Budějovice.



Sestava Chomutova z utkání s Porubou:

Běhula – Rýgl, Žovinec, Blaha, Piché, Štochl, Lang, Havel – Rudovský, Suchý, Sklenář – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – M. Svoboda, Koláček, Chrpa


41. kolo

Piráti Chomutov

ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 13. ledna 2020, 17:30, ROCKNET aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši v sobotním zápase doslova utekli hrobníkovi z lopaty. Od 21. minuty prohrávali už o tři branky. Soupeřovi kvůli chybám a faulům věnovali kompletně celou první třetinu a vypadalo to na jasný proces. Nakonec ale domácí hráči zabrali a výsledkem byly dva obraty a nakonec, výhra 5:4 a bodový rekord kapitána Pavla Pýchy. Ten za stavu 0:3 započal obrat Motoru a právě tento kanadský bod potřeboval k překonání dosavadního rekordu pro obránce v základní části první ligy. Ten do sobotního zápasu patřil Jiřímu Říhovi, který se do této historie zapsal v sezóně 2016/2017. Jeho rekord tak vydržel úctyhodných 2,5 sezóny, Pavel Pýcha má ale ještě celých sedmnáct kol k tomu, aby novou laťku ještě nadsadil.



Sestava Motoru z utkání s Litoměřicemi:

Klouček – Pýcha, Allen, Vydarený, Lytvynov, Suchánek – Karabáček, J. Kloz, Z. Doležal - M. Novák, Gilbert, Michnáč - Beránek, Šimánek, Holec - Christov, Prokeš, J. Veselý - Endál.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

"Bude to souboj prvního s druhým, takže se očekává velká bitva. Chomutovu se v nadstavbě daří výborně, vyhrává a pravidelně sbírá body. Velice dobře chytají oba brankáři, produktivní jsou speciální formace. Hrají teď ve velmi dobré pohodě, takže musíme být ostražití. Rádi bychom navýšili před soupeřem náskok a vrátili jim porážku z posledního vzájemného střetnutí."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....