Banes Motor České Budějovice
19.09.2020, Jiří Michal

První venkovní zápas, Motor zabojuje o body na ledě Mladé Boleslavi

Koronavirus již po prvním kole odložil několik utkání nového ročníku nejvyšší soutěže, zápasů Jihočechů se to naštěstí prozatím netýká. Po domácí čtvrteční prohře mohou svěřenci Václava Prospala uloupit první body na ledě Mladé Boleslavi. Zápas startuje v neděli v 16:00. Utkání můžete sledovat například prostřednictvím textových onlajnů.

BK Mladá Boleslav

Je to již sedm let, co se mladoboleslavský mančaft proháněl v rámci základní části Chance ligy i na českobudějovickém ledě. Od té doby se však spousta věcí změnila a tým pod vedením Radima Rulíka má vyšší cíle, než se pouze udržet v nejvyšší soutěži. Od svého návratu do nejvyšší soutěže mladoboleslavští hokejisté vždy alespoň nakoukli do předkola playoff či dokonce až do hlavní fáze vyřazovacích bojů. Na jaře dokonce bruslaři postupovali ze čtvrtého místa, než však série s Plzní mohla započít, vládní opatření znemožnila dohrání sezony.

Do nového ročníku nevstoupila Mladá Boleslav nejlepším možným způsobem. V Generali Česká Cupu se jí moc nedařilo a ze své skupiny tak se ziskem 6 bodů nepostoupila. Dobrou náladu si hokejisté ze Středočeského kraje neudělali ani v následujících přípravných duelech. Se Spartou na domácím ledě přihlíželi fanoušci prohře 0:1 a nedařilo se ani proti Litvínovu. K prvnímu extraligovému utkání nového ročníku nejvyšší soutěže Středočeši vyjeli na led karlovarské Energie. Svého soupeře jednoznačně přestříleli poměrem 32:15, ovšem body celek stála nedisciplinovanost a hra v oslabení. Karlovarští dokázali využít hned tři přesilovky a mohli se radovat z výhry 3:2. Za Mladou Boleslav vstřelili po jedné brance David Bernad a Radim Zohorna.

Sestava Mladé Boleslavi proti Karlovým Varům

Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Alderson, Zbořil, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – Lunter, R. Zohorna, Šťastný.


2. kolo

BK Mladá Boleslav - MADETA MOTOR České Budějovice

neděle 20. září, 16:00, ŠKOENERGO Aréna

Z tábora Motoru

Po nevydařeném první utkání v nejvyšší soutěži není již dále času smutnit a zabývat se minulostí, Motor se chystá na první venkovní výjezd s touhou odčinit prohru před domácími fanoušky. Herní projev čtvrtečního střetnutí by ani tolik neodpovídal jednoznačnému výsledku 1:5, pokud by však Motor neinkasoval první gól po osmi sekundách od úvodního vhazování a během dalších čtyř minut ještě dvakrát. Jihočechy na kolena srazila především nedisciplinovanost a poté individuální chyby, které Hradec dokázal potrestat. Svěřenci Václava Prospala jistě během dvou volných dní na systému zapracovali a budou své zlepšení chtít ukázat už na ledě boleslavského zimního stadionu. Jediný gól kádru vstřelil obránce Karel Plášil a do historických záznamů se tak zapsal jako první skórující hráč v nejvyšší soutěži po znovuzrození českobudějovického hokeje.

. Foto: Josef Pavlíček

Sestava Motoru ze zápasu s Hradcem Králové

Čiliak – Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Pavel, Allen – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, Beránek – D. Voženílek, Prokeš, Jonák – Karabáček, Gilbert, M. Novák.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Mladá Boleslav prohrála v Karlových Varech, i když svého soupeře jasně přestřílela a zápas rozhodly především speciální formace, takže se dá předpokládat, že se hráči doma budou chtít rehabilitovat. Boleslav je jeden z nejaktivnějších a nejbruslivějších týmů, mají výborný pohyb. My musíme být daleko lepší než v úvodním zápase, zachytit začátek a samozřejmě máme v hlavách, že chceme vyhrát. Udělali jsme nějaké změny v sestavě, jedná se o tři útočníky a jednoho obránce, kteří ten první zápas nehráli. Zároveň jsme i udělali nějaké úpravy ve složení útoků. Plán je hrát na třináct útočníků a šest obránců."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....