Banes Motor České Budějovice
22.01.2021, Filip Kortus

Šance v áčku si vážím, říká Štěpán Maleček

V průběhu sezony přivedl Motor brankářskou posilu. Z Karlových Varů dorazil na jih Čech teprve šestnáctiletý Štěpán Maleček, který se ihned po příchodu zapojil do přípravy s hlavním mužstvem. Mladý gólman je členem reprezentační sedmnáctky, za kterou v letošní sezoně odchytal tři utkání.

Jak probíhal váš přesun do Českých Budějovic?
Dostal jsem nabídku, která mě zaujala. Jsem z Písku, takže to mám kousek domů. Rozhodl jsem se, že jí využiji a domluvili jsme se.

Z rodného Písku jste v dorostu odešel do Karlových Varů?
Začalo to tím, že jsem jezdit na svazové kempy brankářů. Zřejmě tam si mě trenéři všimli a dostal jsem nabídku z Varů. Byl to první extraligový klub, který se mi ozval, takže jsem moc neváhal.

Jak dlouhou dobu jste v Karlových Varech strávil?
Dohromady dva roky. Jeden rok v mladším dorostu, druhý ve starším.

Po příchodu do klubu jste se ihned zapojil do tréninků s A-mužstvem?
Trénoval jsem i s juniorkou, ale nemůže chodit na led. Pravidelně chodím na tréninky s hlavním týmem, což je pro mě velká zkušenost a vážím si toho.

Jsou to pro vás první tréninky s dospělým mužstvem?
Už jsem párkrát byl v Karlových Varech, ale jednalo se opravdu pouze o pár tréninků. V Motoru jsem součástí týmu a absolvuji úplně stejný program jako všichni ostatní.

Zvykl jste si na místní prostředí rychle?
Líbí se mi tu moc. Oceňuji přístup, jaký tady panuje. Je vidět, že to lidi zajímá a starají se o to dobře.

Figurujete v některých reprezentačních výběrech?
Jsem v reprezentaci do sedmnácti let, ale veškerý program máme zrušený. Už dříve jsem odchytal tři zápasy za reprezentační šestnáctku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....