Banes Motor České Budějovice
12.02.2021, Tisková zpráva

Šest hráčů s novými smlouvami

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ozamování nových posil může přijít až po sezoně, ale podpisy smluv s hráči stávajícího kádru probíhají průběžně. První šestice, která má kontrakty v týmu MADETA MOTOR České Budějovice pro následující ročník Tipsport extraligy, už je jasná. Podepsáno má brankář, trojice obránců a dva útočníci. Vyjednávání pochopitelně pokračuje i s mnoha dalšími hráči, jejichž jména budeme oznamovat v následujícím období. Na které hráče se tak můžete těšit i v příští sezoně?
Smlouvu na sezonu 2021-22 podepsal brankář Jan Strmeň. Ten v posledních zápasech dostává od trenéra Prospala hodně příležitostí a neustále si vylepšuje extraligová čísla. Na jihu Čech už se zabydlel a může tak přidat i svou čtvrtou sezonu v dresu Motoru.

Do obrany má Motor nově podepsanou už trojici hráčů. Nejzkušenějším borcem s novou smlouvou je americký bek Conor Allen, který momentálně hostuje v Mladé Boleslavi. Pro příští ročník se ale vrátí na jih Čech a bude k dispozici novému trenérovi. Bude to pro hráče se zkušenostmi z NHL už čtvrtá extraligová sezona. Další dva podepsaní obránci jsou zejména příslibem do budoucnosti. Dvacetiletý Ivan Lytvynov má velký ofenzivní potenciál, letos sbírá první extraligové ostruhy a v příštím ročníku už by měl nabyté zkušenosti potvrdit. Ještě o rok mladší talent Šimon Kubíček vlétl do extraligy naprosto bez respektu. Hned ve své debutové sezoně dostává na ledě nejvíc prostoru ze všech juniorů v soutěži, v průměru hraje přes 20 minut za utkání! Nyní má jistotu smlouvy i pro ročník 2021-22.

A talentovaní mladí hráči nebudou Motoru chybět ani v útoku. Smlouvy pro následující sezonu už získali dva benjamínci sestavy kouče Prospala. Devatenáctiletý odchovanec Martin Beránek přidá už čtvrtou sezonu v dresu A týmu. A o další kontrakt si v posledních zápasech hlasitě řekl i další odchovanec, dvacetiletý Matěj Toman. Oba dva dostanou šanci přesvědčit o svých kvalitách i nový trenérský tým.

První šestice pro následující ročník je jasná, ale je to pochopitelně úplný začátek. Tvorba extraligového kádru pro sezonu 2021-22 intenzivně pokračuje.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....