Banes Motor České Budějovice
20.02.2020, Denisa Józsová

Souboj druhého s prvním, moravský trip zakončí Motor duelem v Přerově

Jihočeši pokračují ve skvělých výkonech, takže se nadále vyhřívají na prvním místě, které už jim nikdo nesebere, na svého sobotního soupeře mají velký náskok osmatřiceti bodu. Duelem u Zubrů je čeká zakončení moravského tripu, ze kterého navíc brali dvě výhry ze dvou utkání. Pokud se nevydáte přímo na zápas, můžete sledovat dění pomocí streamu či textového přenosu.

HC Zubr Přerov

Přerov letos předvádí velmi dobré výkony, které navíc podtrhuje skvělý gólman. Když se všechno sečte, tak Zubři se drží na druhém místě, na kterém mají navíc náskok už deseti bodů na třetí Vsetín. Po třiapadesáti kolech mají celkově na svém kontě 100 bodů, takže jako druhý tým pokořil stovku. Moravané se opírají především o skvělou obrannou činnost, jelikož inkasují celkem málo branek. Dosud jich dostali 118, což je druhý nejnižší počet v horní skupině. Ofenziva už tak silná není, jelikož dosud nasázel Přerov 142 branek, což je naopak druhý nejnižší počet v horní skupině.

Ani speciální formace Zubrů nějak nedominují lize. Z dvou set patnácti pokusů jich využili rovných čtyřicet, to je celková úspěšnost 18,60%. Lépe jsou na tom v horní skupině České Budějovice a Litoměřice. Oslabení je na tom o něco hůře. V těch Moravané dostali čtyřicet branek, takže jejich úspěšnost těsně přesahuje osmdesát procent (80,39%). Hůře na tom v dané skupině není nikdo. K tomu Přerovští patři mezi ty vylučovanější týmy. Jestli však něčemu dominují, pak je to vhazování. Těch totiž vyhráli 55,22%, což je jasně nejlepší číslo v celé Chance lize.

Ofenzivu přerovského týmu táhne Roman Pšurný, jenž si dosud připsal v padesáti zápasech osmačtyřicet bodů za dvacet pět branek a třiadvacet asistencí. Pšurný je také nejlepším střelcem svého týmu. Jen o čtyři body méně získal další útočník Jakub Navrátil, jenž má na svém kontě šestnáct branek a dvacet osm asistencí, což z něj dělá nejlepšího nahrávače týmu. Nejproduktivnějším obráncem je Jakub Kubeš, který dosud nasbíral dvacet čtyři bodů za sedm branek a sedmnáct asistencí. V brankovišti se střídá hned trojice gólmanů. Nejvíce toho má odchytáno Michael Petrásek, jehož úspěšnost je 91,58%. Lukáš Klimeš má odchytané sice o dva zápasy méně, avšak se svou úspěšností je nejlepším gólmanem ligy. Celkově 94,31% a osmnáct výher, skvělá vizitka gólmana Přerova.

Posledních pět zápasů:

Poruba - Přerov 8:1
Vsetín - Přerov 2:3
Přerov - Slavia 2:3p
Přerov - Chomutov 2:0
Přerov - Chomutov 3:1

Sestava Přerova z utkání proti Porubě:

Petrásek (42. Klimeš) – Krisl, Weinhold, Bodák, Zbořil, Forman, Šnajnar, Kleiner – Berger, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, Dvořák, Š. Kratochvil – Svoboda, Süss, Zmeškal.


53. kolo

HC Zubr Přerov

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota, 22. února 2020, 17:00, Meo aréna

Z tábora Motoru

V první lize asi nenajdete spokojenější fanoušky než ty českobudějovické. Motor je v Chance lize jasně nejlepším týmem, který vede tabulku o osmatřicet bodů. Jihočeši mají nejlepší útok v lize, který nasázel už 237 gólů. K tomu má i nejlepší obranu, jelikož dosud České Budějovice inkasovaly 114 branek. V současné době drží hokejisté Motoru v současné době drží jedenáctizápasovou šňůru vítězství, kterou budou chtít rozhodně natáhnout. Nejproduktivnějším hráčem týmu je i nadále kapitán Pavel Pýcha, jenž získal už padesát sedm bodů. O post nejlepšího střelce se znovu dělí dva hráči, a to Zdeněk Doležal a Jan Veselý. V bráně se nyní střídají Adam Brízgala a Milan Klouček. Jan Strmeň je v současné době na listině zraněných hráčů, kde si nějakou dobu přece jen pobude.

Sestava Motoru ze zápasu proti Havířovu:

Brízgala – Suchánek, Vydarený, Kachyňa, Pýcha, Allen, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, J. Kloz, Beránek – J. Veselý, Šimánek, Michnáč.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Tak zase nás čeká souboj druhého s prvním. Přerov je každopádně organizovaný tým, který má výborného gólmana v brance. Asi to budeme mít těžší i proto, že dostal naloženo v Porubě, kde mu to tam domácí hodně nasypali, proto se bude chtít rehabilitovat. Nejlépe s námi, navíc když hraje před domácím publikem. Pro oba týmy už jde o přípravu na play-off. Zubři jsou typickým týmem pro play-off, který je hodně narostlý a je dobrý v osobních soubojích, dobře se pohybuje. Pro nás je jedině dobře, že přichází prověrka s takto kvalitním týmem v bouřlivém prostředí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....