Banes Motor České Budějovice
09.01.2021, Denisa Józsová, Pavel Mádl

Souboj tabulkově nejhorších týmů. Do Budvar arény přijede Zlín

Jihočeši bodovali ve třech z posledních čtyř zápasů, ale ten poslední duel se Motoru vůbec nepovedl, když na hřišti Liberce padl jasně 0:7. Nyní ho ale čeká tabulkový soupeř v podobě zlínských Beranů. Tyto dva týmy se spolu utkaly dvakrát, pokaždé vyhrál hostující tým. Ukončí Motor platnost tohoto pravidla? Uvidíme, zápas startuje v neděli v 16:00. Utkání můžete sledovat prostřednictvím onlajny.com. Zápas bude možné také zhlédnout na portálu HokejkaTV.

PSG Berani Zlín

Berani se loni umístili na desáté pozici, která by jim zajistila vyřazovací boje. Letos ještě ale budou muset bojovat o dvanáctku postupujících. Po devětadvaceti utkáních mají na svém kontě dvacet sedm bodů, která je řadí na třináctou pozici. Na dvanácté Vítkovice, které mají o zápas odehráno méně, ztrácí čtyři body. Zlín, stejně jako Motor, moc důvodů ke spokojenosti letos nemá. Jeho defenziva je druhá nejhorší v lize, když inkasovala už pětadevadesát branek. Ani útok není ideální, když je na děleném třetím místě odspodu s šedesáti dvěma vstřelenými góly.

Zlín měl také svého zástupce na mistrovství světa dvacítek, a to po dlouhých sedmi letech. Jiří Suhrada dosud odehrál v sezóně šestnáct utkání za A-tým, a tak se dá očekávat jeho návrat do sestavy. Zpět v sestavě je také Tomáš Fořt, který absentoval téměř dva měsíce z důvodu zranění třísel. V utkání se představí také Jihočechům dobře známý Lukáš Vopelka, jenž si vybojoval smlouvu až do konce sezóny. Ofenzivu Beranů táhne Bedřich Köhler, jenž dal osm branek. Bodování týmu suverénně vede Antonín Honejsek, jenž získal už dvacet dva bodů, na druhého Hermana má náskok deseti bodů. V brance se střídají Libor Kašík a Daniel Huf, lepší úspěšnost zákroků i více výher má prvně jmenovaný gólman.

Co se týče týmových statistik, jsou na tom Zlínští hodně podobně jako jejich dnešní soupeř. Dosud se jim podařilo vstřelit šestnáct branek v přesilových hrách a jejich úspěšnost je 14,68%. To je jen o dvě desetiny méně než Motor. Zlín je na tom lépe v oslabeních, ovšem také si rozhodně nemůže vyskakovat. Inkasoval v nich dvacet pět gólů, celkem ubránil 81,20% přesilových her soupeřů. To je čtvrté nejhorší číslo v lize.

Posledních pět zápasů:

Zlín - Kometa 4:5
Zlín - Kometa 0:3
Mladá Boleslav - Zlín 0:1
Zlín - Třinec 2:3p
Pardubice - Zlín 5:2

Sestava Zlína z utkání proti Kometě:

Kašík - Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, Nosek, Matyáš Hamrlík - Köhler, Fryšara, Dufek - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Honejsek, Šlahař - Herman, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.


34. kolo

MADETA MOTOR České Budějovice – PSG Berani Zlín

neděle 10. ledna, 16:00, Budvar aréna

Vzájemné duely v letošní sezóně

V letošní sezóně se Jihočeši utkali se Zlínem už dvakrát a body si zatím oba týmy rozdělily spravedlivě. První utkání se hrálo v Budvar aréně a České Budějovice spokojené být rozhodně nemohly. Zásluhou Venkrbce se jim sice tehdy povedlo srovnat ve třetí periodě na 1:1, jenže Berani ještě vstřelili tři branky a vyhráli nakonec celkem jasně 4:1. Oba soupeři znovu spolu hráli jen o tři dny později, tentokrát na ledě týmu z Moravy. Motor předvedl skvělý vstup do zápasu, když se brzy dostal do vedení 2:0. To ještě ve třetí periodě navýšil Albert Michnáč, právě jeho branka se nakonec ukázala jako rozhodující, když se Jihočechům povedla odplata a vyhráli 3:2.

Z tábora Motoru

Jihočeši jsou nadále na poslední pozici a v nejbližší době ji ani neopustí. Dosud totiž získali osmnáct bodů a na třináctý Zlín jich ztrácí devět. Motor má problémy především v obranné fázi, jelikož dosud inkasoval už 115 branek a jako jediný „překonal“ stogólovou hranici. Útok je přece jen o poznání lepší, dal devětašedesát branek, jenže na více bodů to nestačilo. Už to vypadalo, že na jihu Čech přišlo zlepšení, když budějovičtí hokejisté bodovali ve třech zápasech za sebou. Poslední duel se však Jihočechům hrubě nepovedl. Liberec byl sice favoritem zápasu, jenže takovou prohru asi nikdo moc nečekal. Vždyť už v polovině zápasu Motor prohrával 0:6, nakonec z toho byla prohra 0:7. Dvě branky navíc dostaly České Budějovice v oslabení. Jedna z toho byla z trestného střílení. Nyní však budou jihočeští hokejisté hrát s tabulkovým sousedem, povede se jim hodit toto utkání za hlavu?

Po mistrovství světa dvacítek se do sestavy zapojil zpět Martin Beránek, dostanou tentokrát šanci Šimon Kubíček nebo Pavel Novák? "Chystáme nějaké změny v sestavě. Pavel Novák by se měl zapojit do utkání se Zlínem, se Šimonem Kubíčkem počítáme v úterním zápase," potvrzuje asistent hlavního trenéra Aleš Totter. Otazník visel nad brankářskou dvojicí po Paterově odchodu do zámoří. Bude jí Strmeň - Čiliak? "S touto dvojicí počítáme do následujícího dvojzápasu v neděli a v úterý. Pokud nedojde do konce ledna k nějakým změnám, s těmito dvěma brankáři počítáme po zbytek sezony," doplňuje Totter.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice