Banes Motor České Budějovice
29.06.2020, Filip Kortus

Soustředění jsme si užili, říká junior Lukáš Pavlát

Juniorce se pomalu blíží konec suché přípravy a co nevidět začne hrát první přípravné zápasy. Za sebou už má i soustředění, které stejně jako dorost absolvovala v Kovářově na Lipně. Nejen o něm mluvil obránce Lukáš Pavlát, kterého v juniorské soutěži čeká už druhé sezona.

Jak jste se připravoval v době karantény?
Trénoval jsem dvakrát denně, ale velice brzy nám začali posílat tréninkové plány naši trenéři, takže jsem jel podle nich. Snažil jsem se pracovat každý den.

Na začátek společné přípravy jste se těšil?
Ano, protože karanténa trvala opravdu dlouho a nemohli jsme kromě domácích tréninků dělat nic. Všechny nás to baví, má to nastavený řád, podle kterého jedeme. Pracuje s námi kondiční trenér Petr Červený a tréninky má skvěle připravené.

Co první tréninky na ledě?
Bylo znát, že jsme měli dlouhou pauzu a vypadli jsme z toho. Je ale dobré, že jsme mohli tak brzy na led. V tom máme oproti ostatním týmům náskok, je to pro nás přínosem.

Jaké bylo soustředění na Lipně?
Myslím si, že jsme si ho všichni užili. Dělali jsme jiné činnosti, než nás běžně čekají při suché přípravě. Pár cvičení na posilování zůstaly stejné, ale hráli jsme i jiné sporty. Ve středu nás navíc čekal fotbalový zápas proti juniorce Písku, který jsme vyhráli 4:1.

I z hlediska teambuildingu se soustředění povedlo?
Ve středu večer jsme grilovali a sešli jsme se tam všichni pohromadě. Představovali se noví hráči a zdá se mi, že jsme si sedli. Není v týmu žádný problém. Věřím, že budeme dobrá parta.

Jak vnímáte rozpis přípravných utkání?
Musíme se pořádně připravit, protože začátek sezony přijde rychle. Musíme pracovat každý den, abychom byli nachystaní a uhráli dobrý výsledek.

Jde respekt z nového formátu soutěže?
To rozhodně. Tři týmy budou sestupovat rovnou, čtvrtý půjde do baráže. Musíme bojovat, aby se nás nic takového netýkalo a byli jsme od pásma sestupu co nejdál.

V juniorce vás čeká už druhá sezona. Vnímáte, že budete patřit mezi zkušenější hráče?
To úplně ne. Snažím se pro tým vždy odevzdat maximum a chci mu co nejvíce pomoct.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....