Banes Motor České Budějovice
24.02.2020, Filip Kortus

V retro utkání Motor přivítá litoměřický Stadion

V úterý čeká jižní Čechy hokejový svátek. Po 60 letech Motor oblékne dresy, ve kterých slavili předchůdci dnešních hráčů pohárový triumf a také postup do nejvyšší soutěže. Proti nim nastoupí Stadion Litoměřice, který ze všech sil bojuje o umístění zaručující čtvrtfinále play off. Retro zápas začíná v 17:30 a vstupenky stále můžete kupovat na tomto odkazu. Utkání bude možné sledovat i online. A to jak textově, tak živě.

HC Stadion Litoměřice

Kališníky čeká pořádně dramatický závěr nadstavbové části, ve kterém budou usilovat především o přímé nasazení do čtvrtfinálových bojů v play off. Svěřenci trenéra Davida Bruka se nyní nachází na šestém místě, jenže sedmý Havířov na ně ztrácí pouze jeden bod. Pokud by je přeskočil, čekalo by Severočechy předkolo s týmem ze spodní poloviny tabulky.

Závěr základní části navíc nabídne zajímavou bitvu o krále kanadského bodování. Ve vedení je litoměřický útočník Daniel Voženílek, ale pouze dva body za ním je budějovický Pavel Pýcha. Vyrovnané je to i mezi střelci. Se ztrátou tří branek je na třetím místě Martin Kadlec, ke kterému má z Motoru nejblíže Jan Veselý. Do konce základní části zbývá ještě pět kol, takže i v individuálních statistikách to bude ještě velká bitva.

Sestava Litoměřic z posledního utkání proti Porubě:

A. Beran – Marcel, Klejna, Jebavý, Klikorka, Strejček, Kukla – D. Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Půhoný, Jícha, M. Kadlec – Kropáček, Štohanzl, Kangas – Jindra, Morong, D. Sklenář.


54. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Stadion Litoměřice

úterý 25. února 2020, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši na druhém moravském tripu v sezoně překonali svůj vlastní rekord v počtu získaných bodů v základní části první ligy, ale nakonec nebyli jako minule stoprocentní. O sérii jedenácti výher v řadě přišli na ledě Přerova, který je v sobotním utkání porazil 4:2. Svěřenci Václava Prospala přišli o dvoubrankové vedení, které si vytvořili v prvních dvaceti minutách. V dalším průběhu zápasu už byli produktivní jenom domácí. Proti Litoměřicím se Motoru v letošní sezoně daří, z pěti zápasů vyhrál čtyřikrát.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Přerovu:

Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Babka - Christov, Venkrbec, Holec - M. Novák, Gilbert, Endál - Karabáček, Prokeš, Raška - Michnáč, Šimánek, J. Veselý - Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Litoměřice na dálku bojují s Havířovem o přímý postup do play off, rozhodně by se chtěly vyhnout zrádnému předkolu. Nyní hrají o každý bod. Už se trochu zkonsolidovaly po mistrovství světa dvacetiletých, po kterém neprožily úspěšné období. Jdou herně nahoru, takže nás nečeká nic lehkého. Chceme se oproti zápasu s Přerovem zlepšit, je třeba zkrátit střídání a vyhrávat souboje u mantinelů. Budeme muset být agresivnější v soubojích jeden na jednoho a daleko více se tlačit do branky. S Litoměřicemi bude důležité, abychom hráli disciplinovaně. Do konce základní části zbývá pár utkání, už je to příprava na play off."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....