Banes Motor České Budějovice
03.01.2020, Adam Pavlíček

V rytmu play off. Motor vyzve Porubu, den poté Havířov

Motor začne nový rok cestou po Moravě. Nejprve vyzve osmou Porubu (16:00), načež se přemístí do Havířova, kde v pondělí zkříží zbraně proti tamnímu AZetu (17:00). Pokud nevyrazíte Jihočechy podpořit osobně, oba zápasy bude možné sledovat také online. Pro nedělní utkání bude připraven textový i živý přenos. Obou přenosů (textového i živého) budete moci využít i v pondělí.

HC RT Torax Poruba

Poruba zažila především v prosinci velmi divoké období. Vinou početné marodky musela zkraje měsíce nejednou nastoupit pouze ve třech formacích. Momentálně osmý celek tabulky využil možností přestupového období. Nejprve se musel rozloučit s Romanem Szturcem, který zamířil do extraligového Třince. Po vzájemné dohodě s klubem se loučil také Petr Obdržálek. Naopak tým Miloše Holaně posílil o obránce Daniela Krejčího, od kterého se očekává také ofenzivní přínos. Poruba bude chtít začít nový rok úspěšněji, než jak jej skončila – třemi porážkami v řadě.

Sestava Poruby z posledního zápasu: Foltán – Urbanec, Krejčí, Husák, Slavík, Dundáček, Dluhoš, Šendera – Gřeš, Hudeček, Sikora – Káňa, Zdeněk, Kanko – Brodek, Hlinka, Špaček – Ollender, Ďurač.


AZ RESIDOMO Havířov

Slezané také patří mezi týmy, které ještě nemají konečné umístění po druhé fázi základní části vůbec jisté. Momentálně je mezi osmičkou týmů, bojujících o pořadí v play off, najdeme na šesté příčce. Po každém kole, po každém zápase vše ale může být jinak. Rozmezí mezi druhým a osmým místem je nevídaně úzké – činí pouhých devět bodů. Z tohoto pohledu tak týmy mají rozhodně pro co bojovat. Havířovu se jinak v poslední době poměrně daří. Poslední zápas, kdy AZet nezískal ani bod, se datuje k 17. prosinci. Tehdy právě v Budvar aréně padl v základní hrací době těsně 1:2. Od té doby mu připravil porážku jen Vsetín, který bral bonusový bod ze samostatných nájezdů.

Sestava Havířova z posledního zápasu: Stezka – Kachyňa, Mrowiec, Nepokoj, Malina, T. Černý, Chroboček, L. Rutar – O. Procházka, F. Seman, Kotala – Bambula, Baláž, L. Bednář – Doktor, Toman, Fridrich – Pawliczek, Cihlář, Dvořák.


7. kolo

HC RT Torax Poruba

ČEZ Motor České Budějovice

Neděle, 3. ledna 2020, 17:00, RT Torax Arena

Zpod Černé věže

Motor před koncem roku dvakrát zaváhal, když nestačil na Chomutov a Slavii, nakonec uplynulý rok ale ukončil úspěšně. Proti Vsetínu doma zapsal výsledek 5:2 a opět se tak vrátil na vítěznou vlnu, na kterou je z této sezony zvyklý. Vždyť série, v níž získal z každého utkání jihočeský celek alespoň bod, se natáhla až na 25 zápasů. Svými výkony nepřestává udivovat Pavel Pýcha, jenž z pozice obránce sbírá stále body jako na běžícím pásu. Nastřádal jich již 41 bodů a útočí na rekord Chance ligy v počtu získaných bodů obráncem.

Sestava z posledního zápasu Motoru: Strmeň – Pýcha, Allen, Suchánek, Pavel, Vydarený, Plášil – Karabáček, Gilbert, J. Veselý – M. Novák, J. Kloz, Babka – Šimánek, Prokeš, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – Beránek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

„Trip zahájíme v neděli s Porubou, která je na domácím ledě velmi silná. Disponuje silovými hráči a dobrými početními formacemi. Budeme se soustředit na souboje, které musíme vyhrávat, a na rychlé posouvání kotoučů. To samé bude platit i k Havířovu. Celý moravský trip se bude odvíjet od toho, jak vstoupíme do prvního utkání. Čekají nás tři zápasy ve čtyřech dnech, takže před play off to bude rozhodně dobrá prověrka. Stejně úspěšně, jako jsme zakončili minulý rok v souboji se Vsetínem, chceme vstoupit i do nového roku, který, věříme, bude patřit nám.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....