Banes Motor České Budějovice
28.09.2020, Adam Pavlíček

V televizním utkání bude Motor bojovat o body na západě Čech

Českobudějovičtí hokejisté v úterý vyrazí zabojovat o první body v sezoně. Postaví se jim ale velmi obtížný soupeř - plzeňská Škodovka. Zda svěřenci Václava Prospala a Aleše Tottera uspějí, bude možné sledovat od 18:30, kdy padne úvodní buly zápasu. Klání mezi Motorem a Plzní bude možné sledovat také na ČT Sport.

HC Škoda Plzeň

Západočeši mají na kontě o jedno utkání vice než Motor. A poměrně se jim ve třech zápasech dařilo. V úvodním kole letošního ročníku extraligy na svém ledě přivítali Spartu a hned si připsali cenný skalp poměrem 5:3. V následujícím kole přišlo zatím jediné zaváhání Plzeňanů, když v Pardubicích, možná trochu překvapivě, padli 2:3 po prodloužení. V posledním zápase, který letos odehráli, se utkali s Boleslaví. Do jeho poloviny byli o něco horším týmem a aktivní soupeř jim dělal velké problémy. Až s blížícím se koncem zápasu indiáni zmobilizovali všechny síly a nakonec Mladoboleslavské přetlačili 4:2.

Ačkoliv statistiky teprve po třech kolech nemusí být bůhvíjak vypovídající, pojďme se na ně podívat. Dle očekávání najdeme na špici v kanadském bodování Plzně dva českobudějovické rodáky. Tomáše Mertla a Milana Gulaše. První jmenovaný statistice se čtyřmi góly vévodí, druhý má pak na kontě tři asistence a je celkově na třetí pozici. Mezi dva výše zmíněné se vklínil ještě Petr Straka (1+3).

Utkání by mohlo mít o něco větší náboj pro Luboše Roba a Romana Vráblíka. Oba nedávno v motoráckém dresu působili, teď se s jihočeským klubem potkají v extraligovém klání 3. kola.

Plzeňská sestava z minulého utkání: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle.


5. kolo

HC Škoda Plzeň - MADETA MOTOR České Budějovice

úterý 29. září, 18:30, LogSpeed CZ Aréna

Z českobudějovického tábora

Motor se zatím v extralize rozkoukává a čeká na první získané body. První kolo ho svedlo proti Hradci Králové, který v zápase alespoň gólově dominoval a zvítězil 5:1. V druhém kole už Jihočeši byli bodům o něco blíže, ba je měli na dosah. Ve třetí třetině se jim ale tato vidina rozplynula a z Mladé Boleslavi si tedy ani bod neodvezli. Z českobudějovických řad se zatím do soupeřovy branky trefili pouze tři hráči. Jsou jimi obránci Karel Plášil a Jakub Suchánek, z útočníků byl úspěšný Martin Novák. Na ledě se velmi aktivně v předešlých dvou zápasech jevil také mladý Martin Beránek.

Sestava Motoru z minulého utkání: Čiliak – Pýcha, Plášil, Suchánek, Pavel, Vydarený, Slováček – Jonák, Prokeš, Beránek – M. Novák, Gilbert, Raška – Indrák, Michnáč, Z. Doležal – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Měli jsme nyní devítidenní pauzu od zápasů, tak jsme mohli alespoň kvalitně potrénovat a alespoň trochu dohnat tréninkové manko, které jsme nabrali. Na první vítězství čekáme již dlouho, takže zítra do Plzně, se kterou jsme v přípravném poháru hráli vyrovnané zápasy, jedeme vyhrát."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....