Banes Motor České Budějovice
26.02.2020, Marek Baloun

Zranění je furt v hlavě, nebylo jednoduché se vrátit, řekl navrátilec Přikryl

Téměř tři měsíce kvůli zranění ramene nemohl zasáhnout do bojů o play-off. Mladý útočník Roman Přikryl se ale dokázal ještě před koncem základní části vrátit na led a shodou okolností hned do speciálního retro zápasů k oslavám 60 let od zisku Spartakiádního poháru.

Jak se Vám hrálo po zranění?

Nebylo to jednoduché, protože jsem téměř tři měsíce neměl zápas. Je to [zranění] furt v hlavě. Nejde na to úplně zapomenout, protože jsem byl na operaci. Nějaké chyby jsem tam udělal a nebyl jsem si jistý na puku, dělal jsem špatná rozhodnutí, která jsem dříve nedělal a musím se do toho zpátky dostat. Snažil jsem se hrát jednoduše, ale někdy jsem dělal věci navíc.

Nenaštvalo Vás, že zranění přišlo zrovna když jste měl dobré období?

To víte, že jsem byl týden na*raný doma, ale to k tomu patří a je třeba to brát pozitivně. Musím se v létě připravit lépe. Aspoň se to zpevnilo, protože to rameno jsem měl dlouhodobě špatné.

Jak těžké bylo vrátit se do zápasového rytmu, trénoval jste nějak jinak?

Asi měsíc jsem chodil bruslit a trenéři mě na to připravovali. Jenže člověk se může připravit bruslařsky, ale v zápase je to úplně něco jiného. Tam člověk někdy nemůže, je tam jiné tempo, změna hry... Fyzicky jsem to zvládl dobře, ale hlavou ne. Měl jsem tam dobré momenty, ale i ty špatné.

Roman Přikryl proti Litoměřicím:

Body: 0+0
+/-: +1
Střely na branku: 4
Čas na ledě: 13:34
Úspěšnost vhazování: 7/12

Dnes to utkání bylo rozpačité, bylo těžké udržet si pozitivní motivaci?

První třetinu jsme měli dobrou, druhou jsme ale začali špatně a celkově nebyla dobrá. Tam nás podržel gólman a byli jsme rádi za ten výsledek 2:1. Naštěstí jsme přidali ještě gól.

Těšil jste se na dnešní zápas?

Jasně, že jsem se těšil, ale bál jsem se, co to rameno vydrží.

Líbily se Vám speciální dresy?

Mně se obecně retro utkání líbí hrozně moc. Pár jsem jich zažil na Kladně, pár tady a moc se mi to líbí. Je to takové zpestření v sezóně.

V sobotu nás čeká Chomutov, co od toho čekat?

Chomutov má dobrý tým, všechny lajny umí dát gól. Derou se nahoru, chtějí být třetí a musíme odtud přivézt body. Sice je úplně nepotřebujeme (smích), ale musíme vyhrávat a nesmí se nám stát, že budeme prohrávat. Musíme tu formu držet až do play-off.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....