Banes Motor České Budějovice
04.01.2002, Milan Dvořák

HAV-CEB 2:5: Sailer rozhodl zápas

Hosté konečně prolomili střeleckou nemohucnost. V předchozích sedmi zápasech neskórovali nikdy více než třikrát, to je pro tým usilující o účast v play-off žalostná bilance. "Znovuzrození" hostů odnesl brankář domácích Maláč, který musel lovit puk ze své brány čtyřikrát. Poslední gól hokejistů z jihu Čech padl do prázdné branky.
Reportáž je převzatá (výjimečně) z www.hokej.cz. Autor: Pavel Vachtarčík.

Rozjetý Havířov přivítal stále tápající České Budějovice a chtěl navázat na dva úspěšné výsledky z vánočního období. To se mu nepovedlo, naopak Jihočeši se chytili a svého dnešního soupeře v tabulce opět přeskočili.

Pouze nudný extraligový odvar se hrál v Havířově v úvodní třetině, a tak to předváděný hokej rozhodně nebyl, kdo v třeskutém mrazu diváky zahříval. Na náznak šance se čekalo do šesté minuty, kdy Korhoň sice efektně objel branku, ale svůj oblouček do vytouženého cíle nedotáhl. V desáté minutě se zcela sám před Maříkem zjevil Vala, byl však příliš blízko a budějovického gólmana neprostřelil. Hosté byli naprosto bezradní a soustředili se hlavně na udržení bezgólového stavu. Jedinou střelou, která při troše fantazie mohla Maláče vystrašit, byla ta z hole Brože.

Ani ve druhé dvacetiminutovce se hokej nezlepšil, začaly ovšem alespoň padat góly. K malé radosti dvou a půl fanoušků do havířovské sítě. Ve 25. minutě se před Maláče dostal Sailer a zkušeně strážce domácí svatyně obelstil – 0:1. Když na světelné tabuli svítilo 30:56, doklepl opuštěný kotouč do branky Suchánek – 0:2 a přesně dvě minuty na to svítilo červené světlo na téže straně potřetí. Uzdravený Bartoš si vzpomněl na své lepší časy a vymetl z Maláčovy klece snad všechny pavučinky – 0:3. Panteři se mohli zvednou těsně před odchodem do kabin, jenže to by museli využít víc jak minutu a půl trvající přesilovku pěti proti třem. Největší šanci spálil Vala a vztekle potom mlátil hokejkou do plexiskla, které určitě za jeho střeleckou nemohoucnost nemohlo.

Po čtvrté brance, o kterou se ve 49. minutě významnou měrou zasloužilo nepovedené Eiseltovo vyhození puku z obranné třetiny, havířovští fanoušci houfně začali opouštět halu a mnozí z nich se tím jistě zachránili před usnutím a následným umrznutím. Ti, kteří zůstali, se alespoň zahřáli výstižným pokřikem „Junioři na led“. Proti tomu byl Eiselt, jenž i přes svou předchozí chybu dokázal, že na hrací plochu patří, a po hezkém průniku v 57. minutě snížil na 1:4. O drama se nakonec postarala Pohorelcova přesná rána – 2:4, a tak dvě minuty před koncem ještě bylo o co hrát. Tentýž hráč mohl dokonce snížit na rozdíl jediné branky, kotouč ale minul a na druhé straně pečetil čtyři vteřiny před koncem tři body pro hosty do prázdné branky Sailer.

Ohlasy po zápasu
František Výborný (Havířov): "Po dvou výhrách na hráče dolehlo uspokojení. Rozhodl náš slabý důraz a chyby v rozehrávce, kterými jsme soupeři ve druhé části nabídli až třígólové vedení. Přesto jsme v samotném závěru dokázali snížit a byli blízko kontaktnímu gólu. Věřil jsem, že uděláme šňůru tří výher, která by nám v naší situaci hodně pomohla, ale spadli jsme na zem."

Jaroslav Jágr (České Budějovice): "Konečně se nám vyprázdnila marodka, mohli jsme sestavit tři vyrovnané lajny a na našem výkonu to bylo znát. O první tři góly se rovnoměrně podělily všechny řady. V závěru, když jsme dvakrát inkasovali, jsem si vzpomněl na utkání s Plzní. Také jsme tři minuty před koncem vedli 3:1, ale nakonec prohráli 3:4. I Havířov si v závěru vynutil tlak, ale tentokrát jsme mu naštěstí odolali."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice