Banes Motor České Budějovice
22.01.2002, Milan Dvořák

Hudáček vychytal další bod pro Budějice!

Baráží ohrožený Litvínov nedokázal na domácím ledě opět zvítězit. Bod za remízu 1:1 daroval budějovickým hokejistům. Jihočeši se tak díky získanému bodu posunuli na 12. místo v tabulce. Vladimír Hudáček předvedl v dresu hostů další perfektní výkon.
Jihočeši, povzbuzení nedělní výhrou nad Pardubicemi, přijeli na horký litvínovský led s cílem získat tři body a odpoutat se tak z dolních pater tabulky. To se jim povedlo jen částečně, když vyválčili bod po remíze 1:1.

Hokejisté z jihu Čech vstoupili do zápasu lépe a domácí k ničemu nepustili. Snahy hostujících útočníků zmařil ale v pohodě chytající Pinc. Výsledkem zlepšené hry Jihočechů bylo, že si Hudáček v prvních pěti minutách ani nesáhl na kotuč. Jedinou vážnější šanci nevyužil hostující Kořínek, jehož střelu při početní výhodě jednoho hráče v poli Pinc s přehledem vyrazil. Čtyřminutovou přesilovou hru při vyloučení Gombára, pykajícího za neúmyslné zranění Roba, proto nikdo nevyužil. Jinak se hrál bojovný hokej plný nepřesností, navíc s minimem šancí.

Do druhé části hry vstoupili opět lépe hosté. Známé pravidlo nedáš – dostaneš se ale ukázalo jako pravdivé. Ve vlastním oslabení totiž skŕoval zkušený Ivo Prorok. Od té doby přebrali chemici iniciativu a zasypali Hudáčka deštěm střel. Budějovický brankář vyšel ze zkoušky nepokořen, zlikvidoval všech čtrnáct střeleckých pokusů domácích a udržoval naděje Jihočechů na vyrovnání. Svým přehledem se v utkání prosazoval hlavně veterán Klíma. Ani on však na výborného Hudáčka nevyzrál. Vyrovnání se nakonec hosté dočkali v době kdy se z trestné lavice vracel vyloučený Divíšek. Petr Kořínek tvrdě vystřelil a puk se zastavil až za Pincovými zády.

Třetí část hry byla plná nasazení a boje o střední pásmo. Jihočeši povolili svému soupeři pouhých šest střel na Hudáčkovu branku, rozhodčí nemusel přerušovat hru ani kvůli vyloučení ! Půl minuty před koncem se sice nepohodli Jindra s Kuntošem, oba se ale schladili na trestné lavici. Do prodloužení poslal trenér Beránek tři útočníky a jednoho obránce, ale ani to chemikům nepomohlo. Hudáček byl vždy na svém místě a zlikvidoval střely Proroka i Kubinčáka. Minutu před koncem prodloužení měl obrovskou šanci agilní Prorok, na Hudáčka ale opět nevyzrál. Nečekaně vystřelil také Kořínek, Pince ale nepřekvapil. Jeden bod je pro oba týmy dostatečným oceněním za odvedený výkon.

Ohlasy po zápasu
Josef Beránek (Litvínov): "Samozřejmě že jsme chtěli vyhrát. Hráči ze sebe vydali vše, co bylo v jejich silách, ale bohužel to nestačilo. Musíme však dál bojovat a vybírat takové hráče, kteří se nezaleknou soupeřů."

Václav Červený (České Budějovice):"Po zápase s Pardubicemi jsme si stanovili za cíl získat v Litvínově bod. To se nám naštěstí podařilo. Gombár nezranil Roba úmyslně. Není to vážné a myslím, že do pátku bude Rob v pořádku."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....