Banes Motor České Budějovice
25.01.2002, David Lukeš

CEB-SLA 3:4: Pražané opět rozhodli v závěru

V zápase s pražskou Slavií se bohužel opakovala situace z nedávného domácí utkání s druhým pražským týmem, Spartou. Náskok hostí 3:1, pracné vyrovnání, branka hostů v závěru. Odpověď na takovou ránu naši hokejisté žel opět nenašli.
Zápas se soupeřem, kterého jsme letos ještě nedokázali porazit, začal svižně a pro domácí hodně nepříjemně. Diváci se ještě tísnili před stadionem, když hosté slavili svůj první úspěch. Ve 2. minutě dorážel za bezmocného Hudáčka Štraub. Budějovice pak převzaly iniciativu na své hokejky, Slavia kontrovala rychlými brejky. Obrovskou příležitost si hostující hráči dokázali vypracovat v přesilovce, avšak Hudáček hned tři dorážky pochytal. Vyrovnání se tak domácí dočkali v 18. minutě. Novotný dokázal dokonale přelstít Málka v brance hostí, když brankáře čekajícího přihrávku prostřelil z brankové čáry!

Druhou část začali naši hokejisté přesilovkou, paradoxně ale zahrozili hosté, když nebezpečně pálil v utkání velmi agilní Beránek. Vzápětí početní výhodu v poli dostali i hosté, navíc zdvojnásobenou, když ke Kořínkovi na trestnou lavici putoval i Hučko, a udeřili podruhé - od modré přesně pálil Novák. Sitace jako přes kopírák nastala o chvíli později i na druhé straně, leč bez brankové radosti. Domácí si dokázali vypracovat nebezpečnou situaci jen jednou a sice nebezpečně střílel Suchánek. Při další přesilovce hostů (vyloučen byl Šimánek za zvednutí kotouče) tvrdě pálili Štraub, Kadlec i Beránek, ale Hudáček byl jistý. Ve 32. minutě nahrával Kořínek Robovi, ale ten z úhlu nedokázal protlačit puk za Málkova záda. A tak platilo staré známe nedáš-dostaneš. Na trestnou lavici zamířil Nedoma a hosté využili druhou přesilovku - střelu Kadlece dorazil do domácí klece Hejda. V závěru druhé třetiny jihočeši pražany zatlačili před jejich branku a důraz se vyplatil. Suchánkovu střelu dorazil za Málka opět Novotný. Před přestávkou zranil hokejkou v obličeji Tomica Roba, ven však šel jenom na čtyři minuty.

Poslední část zápasu začaly Budějovice náporem, během úvodních pěti minut pozornost hostujícího golmana vyzkoušeli postupně Rob, Bartoš, Michálek a opět Rob, Málek si však s jejich pokusy poradil. Ve 47. minutě se vytáhnul i Hudáček, když vychytal nájezd Supa v oslabení. V následné dvojnásobné přesilovce ale přeci jen uhodilo na druhé straně. Střílel Nedoma a hattrick dovršil výborný Novotný. V pokračující výhodě jednoho hráče na ledě mohl strhnout vedení na domácí stranu Šimánek, ale Málek kryl. V 56. minutě zaujala spolupráce Roba s Michálkem, na jejímž konci stál opět jistý brankář hostí. Šok přišel v čase 56:50, kdy domácí obrana nechala trestuhodně najet Brandu před branku a ten střelou pod břevno rozhodnul. Našim hráčům pak již nepomohla ani zoufalá power-play. Opakovala se tak situace z utkání se Spartou - s pražským týmem jsme opět dokázali dotáhnout náskok hostí, aby se ti nakonec smáli brankou v samém závěru.
Ohlasy po zápasu
Jaroslav Jágr: Na začátku nás podržel Hudáček. My však vyjedeme na led a nedáme gól. Hráči to nezvládají psychicky.

Vladimír Růžička: V 1. třetině jsme byli vynikající, velice dobře jsme bruslili, chyběly však góly. Ve 2. třetině nás začaly Budějovice tlačit, jsem rád, že se povedlo dát rozhodující gól.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice