Banes Motor České Budějovice
10.01.2002,

Reportáž ze zápasu: Slavia Praha – České Budějovice 6:5

Motor České Budějovice
Vstup do zápasu se domácím hráčům nemohl vydařit lépe. Již v patnácté vteřině využil Bendík přihrávky Mertla a do prázdné branky otevřel skóre – 1:0. Náskok však netrval dlouho. Ve 3. minutě Horala v oslabení překonal Martin Bartoš a bylo vyrovnáno – 1:1. O minutu později netrefil Kuchejda prázdnou branku, ale v 7. minutě po akci Koláře Ondřej Pařízek opět pootočil skóre – 2:1. V této fázi utkání měl domácí celek herně jasně navrch, což v 9. minutě dokladoval Kamil Černý, který asistenci Mertla přetavil ve dvoubrankové vedení – 3:1. Chvíle Pražanů však měly teprve přijít. V dvanácté minutě Roman Červenka po individuální akci snížil, v třinácté Bartoš po vhazování a následném zaváhání obrany vyrovnal a o dvě minuty se hrubice domácí defenzivy opakovala, z čehož těžil Jan Lojek a strhl vedení na stranu hostí! A to ještě Červenka mohl přidat další trefu, jenže minul úplně prázdnou branku. Před koncem první části hry se ještě Hanzal efektivně proháčkoval přes dva pražské obránce až před brankáře, jeho pěkné akci však chybělo přesné zakončení.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili budějovičtí hokejisté důrazně a ve 24. minutě špatné vyhození slávistického obránce trestal David Kolář – 4:4. Onen bod jako by nám nebyl přán… Ani ne po minutě se sice Horal skvěle vyznamenal proti útoku dva na jednoho, nekompromisní Bartoš však puk za jeho záda stejně dotlačil – 4:5. V 26. minutě hosté domácího golman lovil puk z brány pošesté, ale úspěch „sešívaných“ nebyl naštěstí uznán pro postavení hráče v brankovišti. V minutě 11. se v šanci ocitl Kolář, síť v kleci hostujícího Hladiše ještě nerozvlnil, ale za dvě minuty složil tento dobře hrající forvard úspěšný reparát a dorážkou dělovky Mušáka znovu srovnal výsledek – 5:5. Následující okamžiky pak patřily domácímu brankáři Filipu Horalovi. S přehledem vyřešil několik velice ošemetných situací a měl podíl na tom, že se poslední část duelu začínala „od nuly“.

Úvody do třetin patřily ve čtvrtek výhradně budějovickým borcům. Již po 45 odehraných vteřinách po druhé přestávce se opakovala situace první vstřelené branky. Agilní Mertl zavezl puk do útočného pásma, ideálně našel Lukáše Bendíka, pro kterého nebyl problém skórovat a rozhodnout zápas – 6:5. Vyhecovaní mladíci pak dál předváděli dynamický hokej, hrálo se nahoru dolů, jenže šance na skórování chyběly. Za zmínku stojí snad jen akce Tomáše Mertla ze 47. minuty, který elegantně projel celým kluzištěm, slalom však gólem neošperkoval. To ale domácím benjamínkům jistě příliš nevadilo, jelikož vítězství znamená kýžený postup a dosežení mety, která byla před sezónou stanovena jako základní cíl.
Ohlasy po zápasu
b>Petr Novák (HC Slavia): „Do zápasu jsme vstupovali s určenou taktikou, kterou však hráči nedodržovali. Nesplnili to, co měli a od toho se odvíjely chyby. Je špatné vstřelit venku pět branek a prohrát. Domácím se podařilo dát o jeden gól víc než nám a proto zvátězili. Tak to chodí…“
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....