Banes Motor České Budějovice
14.09.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Havířov 3:2

Motor České Budějovice
Využitá přesilovka, dvě střely od modré a bylo po zápase. Takhle jednoduše by se dalo shrnout utkání třetího kola juniorské nejvyšší soutěže mezi HC České Budějovice a Havířovem ještě ve 44. minutě zápasu. To Jihočeši vedli 3:0. I díky využité přesilovce Ferebauera, který prodal nasbíraných zkušeností z přípravy prvního týmu. Dokázal využít chytrého uvolnění od Horáka a neomylně skóroval. Ve druhé třetině zase pálil od modré Předota, a když svůj pokus úspěšně zopakoval i na začátku třetího dějství, zdálo se, že si domácí tým dojde neomylně a jistě pro vítězství. První v sezoně.

Jenže opak byl pravdou. Ještě v poslední minutě lapil Klestil pokus hostujícího forvarda a zachránil tím pro svůj tým těsné vedení a celkové vítězství. V průběhu třetí třetiny se totiž hostující hráči neuvěřitelně zvedli a domácí tým přehrávali. Už ve 44. minutě se ocitl hostující Klimša po nahrávce zpoza branky dva metry před Klestilem. Byl zcela sám, měl spoustu času, přesto namířil nepochopitelně nad. O tři minuty později jel od modré na Klestila znovu Klimša. Opět nebyl nikým atakován a souboj dopadl opět dobře pro českobudějovického brankáře. Domácí kouč na vývoj událostí reagoval oddechovým časem a taky se zdálo, že to jeho svěřencům prospělo. Jenže ne na dlouho. V 53. minutě Klestil zlikvidoval jednu střelu, poradil si v leže i s dorážkou, ale třetí ránu pod horní tyčku už lapit nedokázal. Hostující Maruna zvedal ruce nad hlavu, protože to byl on, kdo dotlačil kotouč za brankovou čáru. Domácí začali být čím dál více pod tlakem a soupeř se dostával na koně.

Necelé dvě minuty před koncem si vzal hostující trenér time-out a jeho týmu to prospělo. I když měl štěstí, dokázal snížit. V mlýnici před brankou zužitkovali hosté svou dravost a nasazení a doslova a do písmene dotlačili puk do branky i pod ležícím Klestilem. Tentokrát si role vyměnili strůjci úspěchu při první brance Havířova. Začali chvíle obav pro českobudějovickou střídačku, ale černé obavy se naštěstí pro domácí nepotvrdili. I díky brankáři, který se opět vyznamenal několik vteřin před koncem si mohli trenéři, sami hráči i diváci oddychnout.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek, trenér HC České Budějovice: Zápas byl pro nás lepší z hlediska střelecké potence, než byly ty, které jsme sehráli v prvních dvou kolech na Moravě. Jinak hra byla stejná. Na Moravě jsme hráli obstojně. Tady jsme taky hráli obstojně a jen díky některým osobním nedodržením taktických pokynů za stavu 3:0 jsme soupeři umožnili snížit. Za rozhodnutého stavu nemá cenu se hnát dopředu a chtít hrát krásný hokej, ale spíše se snažit udržet důstojný výsledek, který bychom si zasloužili za tu hru, kterou jsme předváděli bez těch posledních dvanácti minut třetí třetiny.

Tomáš Potěšil, trenér HC Havířov Panthers: Hokej, který umíme hrát, jsme v první třetině vůbec neprodukovali. Nějaké šance jsme sice měli, ale byla tam trochu smůla v zakončení. Faktem ale je, že když si necháme dát tři branky, tak se těžko hraje. Náš tlak přišel pozdě. Možná, možná, kdyby se hrálo ještě pět minut, mohli jsme třeba vyrovnat. Do třetí třetiny jsme trochu přeházeli sestavu, ale branka z jejího úvodu nás trochu srazila. Je začátek sezony, musíme jít dál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....