Banes Motor České Budějovice
05.10.2007,

Reportáž ze zápasu: Kometa Brno – České Budějovice 2:1

Motor České Budějovice

Pátek měl na pořadu další utkání extraligy juniorů. Do Brna zavítal soupeř z Českých Budějovic. Oba celky měly před zápasem shodný počet šesti bodů, takže utkání slibovalo vyrovnanou partii, což se nakonec potrvdilo. Na první gól zápasu se však dlouho nečekalo. Již v 87. sekundě využil hrubici brněnských obránců na útočné modré Petr Zich, který poslal chytrou přihrávkou o mantinel do brejku Ondřeje Ťoupala. Ten našlápl tak, že za sebou nechal všechny hráče a měl dostatek času na zakončení, které se mu s menší dávkou štěstí povedlo, protože Čiliak jeho střelu tečoval, ale puk přece jenom doskákal do brněnské branky – 0:1. Hra se poté uklidnila a jakoby se soupeřům do ničeho odvážnějšího nechtělo. V polovině desáté minuty však zahrozil budějovický Uhlíř, který sám před Čiliakem třikrát dorážel, ale puk přes jeho pevně zapřený beton neprotlačil. Stejně tak se Čiliak vytáhl v zápětí proti Ježkovi. Když pak na konci první třetiny nevyužili přečíslení hostující Ferebauer se Stejskalem, odcházeli dosud lepší Budějovičtí do kabin s nejtěsnějším možným náskokem.

Do druhé třetiny nastoupili naopak lépe domácí. Několik přesilovek jim dodalo sebevědomí a to se taky projevilo na jejich aktivitě. Do šance se dostal Stehlík, ale puk mu přeskočil hokejku. Potom uháněli Brněnští ve třech na jediného obránce, ale Roman Staša svůj pokus neprovedl ideálně. V 35. minutě byla Kometa asi nejblíž k vstřelení branky, když nenápadná střela Jiřího Zimy orazítkovala břevno. Vteřinu před koncem druhé části znovu Zima pokoušel štěstí, ale vyprášil vestu dobře postavenému Klestilovi. Brno v druhé třetině oproti první převzalo aktivitu a zdálo se být lepší, nicméně skóre stále hovořilo pro hráče Mountfieldu.

Třetí třetina začala z obou stran velice opatrně, což ubralo na atraktivitě hry. Budějovice se snažili spolehlivě bránit a hráčům Komety se příliš nedařilo vyvinout souvislejší tlak. Po celou dobu se hra přelévala z jednoho konce na druhý, ovšem bez gólových příležitostí. Dvě osudové chvíle přišly tři minuty před koncem třetí třetiny. Nejprve fauloval Roman Horák a oslabil tak svoje mužstvo v rozhodujících momentech. Druhý moment přišel v 58. minutě. Jakub Svoboda našel krásnou přihrávkou úplně volného Mateje Mišuru, který se podíval, zamířil a trefil přesně roh Klestilovi branky – 1:1. Dvě minuty před koncem bylo tedy vyrovnáno. Vypadalo to na jasné prodloužení, ale Brněnští ještě půl minuty před koncem neproměnili vyloženou šanci, což je stálo tři body.

Do prodloužení nastoupily lépe České Budějovice. V 41. sekundě mohl zápasu ukončit Vladimír Stejskal, ale pozorný Čiliak ho vychytal. V 64. minutě zápasu však přišel definitivní ortel. Z nenápadné akce se dostal po přihrávce Reschowského k puku Jindřich Smolík a z bezprostřední blízkosti rozhodl o vítězství Komety v prodloužení.

V zápase dominovali především brankáři obou mužstev. Jak Marek Čiliak, tak budějovický Tomáš Klestil, drželi svoje týmy a jen díky nim skončil zápas s pouhými třemi vstřelenými brankami. Brno se tedy lehce odpoutalo od Českých Budějovic a minimálně do sobotního utkání bude o jeden bod lepší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....