Banes Motor České Budějovice
20.10.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vítkovice 2:4

Motor České Budějovice
Od utkání HC České Budějovice a HC Vítkovice se očekával vyrovnaný průběh a také, zda domácí potvrdí stoupající formu. První třetina byla výsledkově i herně vyrovnaná. Hosté se ujali vedení v šesté minutě, kdy Sedmidubský využil první přesilovou hru v zápase. Domácí pak zvýšili své úsilí a dostávali hosty pod tlak. Při jednom závaru v útočné třetině se dostal ve 14. minutě k puku Ondřej Ťoupal a trefil se hostujícímu brankáři mezi nohy. Zbytek třetiny byli domácí lepším celkem, ale do šaten se šlo za stavu 1:1.

Druhá třetina byla chudá na góly, ale bylo se na co dívat. Hned ve 21. minutě se dostali hosté do přečíslení dva na jednoho, ale brankář Klestil byl na místě a šanci zneškodnil. Ještě v téže minutě skvěle chytil ránu od modré obránce Hrubého. Domácí si hodně zkomplikovali život ve 33. minutě utkání, kdy byli krátce po sobě vyloučeni Semrád a Ťoupal a hosté hráli téměř dvě minuty pět na tři. Domácí oslabení sehráli skvěle, hosté pouze třikrát vystřelili na bránu. Ve 35. minutě se dostal do šance Horák, když získal puk při napadání v útočné třetině, ale šanci nevyužil a navíc byl faulován. V poslední minutě druhé třetiny se naskytla i domácím přesilovka pět na tři. To už při přesilovce domácích byl vyloučen hostující Hrubý na 5 minut plus do konce utkání za tvrdý zákrok na Ťoupala. Domácí si sice vytvořili tlak, ale gól do konce třetiny nepadl a stav 1:1 zůstal i po dvou třetinách.

Poslední třetina přinesla nejvíce gólů, bohužel hlavně do branky domácího celku. Domácí na začátku třetiny ještě dohrávali pětiminutovou přesilovku a nevedli si vůbec dobře. Ve 44. minutě inkasovali dokonce hned dva góly! Nejdříve se po pravé straně hřiště protáhl Mikula a podél brankáře Klestila pohodlně zavěsil. Prakticky po buly se před brankáře Klestila dostal po chybě domácí obrany Szturc a zvýšil vedení hostů na 3:1. Domácí byli dokonale zaskočeni a na hřišti vládly hokejisté Vítkovic. Navíc v 51. minutě dali hosté další gól, když se před brankářem objevil osamocený Vrána, který proměnil přesný pas Paláta. Po této brance již hosté polevili a domácí alespoň zmírnili prohru, když se po krásné přihrávce Formánka z poza branky trefil najíždějící Ježek. Utkání se již dohrávalo v poklidném tempu a hosté zaslouženě zvítězili.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek, trenér HC Č.B: Utkání se mi hodnotí těžce. V první třetině jsme byli lepším celkem, hosté neměli žádnou gólovou šanci, skórovali po naši chybě. Ve druhé třetině se hra vyrovnala. O osudu utkání rozhodla naše pětiminutová přesilovka, kde jsme vlastními chybami nechali soupeře dvakrát skórovat. Soupeř nebyl lepší, ale proměnil šance, které měl a my ne.

Z. Moták, trenér HC Vítkovice: Utkání bylo pro nás velice náročné po fyzické stránce i díky tomu, že jsme absolvovali složitý přesun z Plzně. Kluci toho mají dost a jsme rádi, že jsem získali tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....