Banes Motor České Budějovice
03.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Opava 5:4p

Motor České Budějovice
Povedený víkend mají za sebou junioři HC České Budějovice. V pátek porazili na druhé ledové ploše Budvar arény Olomouc a o den později se jim totéž povedlo i s Opavou. Jenže to neměli tak jednoduché, jak se mohlo o první přestávce zápasu zdát. V tu dobu totiž Jihočeši vedli po Stejskalově teči Vráblíkovi střely od modré a brance Romana Horáka 2:0. Hru celkem bez problémů kontrolovali a rozhodně to nevypadalo na drama, v které nakonec celý zápas vyústil.

I když snad vedení a ze strany Jihočechů a dobrá první třetina sváděly k tomu, že hosté zápas vypustí, opak byl pravdou. Během 5 minut druhé třetiny se stalo pro domácí něco naprosto nepochopitelného. Hosté dali tři snadné góly a otočili průběh zápasu na 2:3. Po trefách Chalupy od modré, Wolfa a Grofka z prostoru brankoviště vedli o jeden gól. V tu chvíli domácí celek Slezané jasně válcovali.

Svěřenci trenéra Stárka nevěděli, kam dřív skočit a jen díky několika výborným zákrokům brankáře Klestila se stav neměnil. Tlak opavského týmu postupně ustával, až se zničehonic povedl domácímu celku v 38. minutě jeden rychlý kontr a Robin Soudek dokázal propašovat za záda brankáře odražený puk po střele Ťoupala. Díky tomu se na domácí hokejky opět vkradla naděje na bodový zisk. Druhá třetina sice skončila 3:1 pro hosty ale jelikož měl českobudějovický tým dvoubrankový náskok po první části, šly obě mužstva do posledního dějství s čistým štítem.

A závěrečná třetina začala opravdu opatrně. Bez šancí, bez riskantních přihrávek a bez svéhlavého útočení. Na ledě se moc nedělo, až se ve 48. minutě rozhodl zkusit vystřelit zápěstím zpoza obránce opavský Chalupa a načapal brankáře Klestila myšlenkami kdekoliv jinde, jen ne na ledě Budvar arény. Hosté vedli 4:3 a zdálo se, že by mohli brát plný počet bodů. Domácí náhle dost ožili, přidali na důrazu, bojovnosti, ale jejich pokusy končili na brankáři Vašutovi. Ten dokázal pochytat velké množství střel, ale na pokus Ježka z 51. minuty už nedosáhl. Bylo srovnáno, ale zdálo se, že kdykoliv může dojít na jedné, či druhé straně k vyrovnání. Jenže do konce základní hrací doby to oba gólmani nepřipustili.

Šlo se do prodloužení a to dopadlo dobře pro domácí. Elitní jihočeský útočník Roman Horák se zmocnil puku, projel polovinu kluziště a umě zakončil. Byla z toho rozhodující branka. Druhá ve dvou dnech, protože se podobně trefil už ve včerejším zápase s Olomoucí.

Ohlasy po zápasu
Ohlasy trenérů nejsou k dispozici.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....