Banes Motor České Budějovice
14.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Sparta Praha – České Budějovice 2:1

Motor České Budějovice

Na ledě mistrovské Sparty se loni českobudějovickým juniorům velice dařilo a dokázali v Holešovicích jeden zápas vyhrát na nájezdy a ve druhém vyprovodili domácí Pražany s výpraskem 8:4. Letos ale bohužel Jihočeši tolik slávy z mistrovského ledu T-Mobile arény nepřivezli.

Českobudějovičtí mladíci se spoléhali na dobrou defenzívu a opřeli se o výkon gólmana Tomáše Klestila, jenž si v utkání připsal čtyřicet zákrok. Na dva puky ale nestačil a to bylo rozhodující pro osud duelu. Nejprve jej v 17. minutě překonal Pacovský a pak v polovině utkání Hanzl. Jihočeši bojovali a byli Spartě více než vyrovnaným soupeřem. Přesto na průběžně třetí tým tabulky nedokázali vyzrát.

V závěrečné třetině zasypali gólmana Novotného v brance Pražanů střelami, ale za jeho záda proklouzl jediný kotouč. V 52. minutě po akci navrátilce Stanislava Polodny skóroval Vladimír Stejskal. Na import bodů z metropole to ale nestačilo. Stárkovi hoši těsně prohráli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....