Banes Motor České Budějovice
26.01.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Sparta Praha 0:1

Motor České Budějovice

Zápas začal ve vysokém tempu. Šance se střídaly na obou stranách, ale Sparta byla přeci jen o něco aktivnější a její šance byly nebezpečnější. První velkou šanci měla Sparta již ve třetí minutě kdy krásně vystřelil z kruhů osamocený Kafka, ale brankář Klestil byl na místě. O minutu později dala dokonce Sparta gól, který nebyl uznán pro postavení hráče v brankovišti. Domácí měli první větší příležitosti v osmé minutě, kdy v obranném pásmu Sparty úřadoval aktivní Polodna, ale bez brankového efektu. V 9. minutě se k puku odraženému od mantinelu dostal Soudek a jel z pravé strany na brankáře, ale brankář Kalčík jeho střelu kryl. Pak měla velkou šanci Sparta, která se dostala do přečíslení dva na jednoho, ale nepodařilo se zakončit. V pokračujícím tlaku pak pálil prudce od modré Škaloud, ale brankář Klestil jeho střelu kryl. Pěknou souhru pak předvedla dvojice Soudek, Horák a posledně jmenovaný sřílel a trefil jen brankáře. Pak se do šance dostala Sparta. Natlačila se před branku domácích a vytvořula tam zmatek, ve kterém se nejlépe orientoval Dominik Pacovský a dorazil puk za záda ležícího domácího brankáře. Nadále se hrál rychlý a kombinační hokej, ale šancí spíše ubývalo. Vyjímkou byly pouze přesilové hry, kdy Sparta zatlačila domácí před jejich brankáře, ale za zmínku stojí pouze střela obránce Hanzla v poslední minutě, kterou vystrašil brankáře Klestila. Po první třetině byl stav 0:1.

Ve druhé třetině nebyl k vidění tak pohledný hokej jako v třetině první. Oba týmy bojovaly a dávali do hry všechno. Výsledkem toho bylo i velké množství vyloučených hráčů na obou stranách. První půlka druhé třetiny byly spíše ve znamení tlaku Sparty. Ve 25. minutě měl šanci Škaloud, který se snažil protlačit před brankáře Klestila, ale jeho střelu brankář domácích chytil. Další šance měli Hájek a Kořínek, který vystřelil tvrdě od modré čáry. Domácí se vydávali do útočné třetiny spíše sporadicky a první šanci měl až v 31. minutě Horák, který vystrašil svou tvrdou střelou brankáře Kalčíka. Pak se domácí začali herně zvedat a výsledkem byla častá vyloučení hostujících hráčů. Ve 32. minutě se domácím naskytla dokonce více než minutu přesilová hra pět na tři. Domácím se příliš nevyvedla. Od modré tvrdě stříleli Stejskal a Polodna, ale bohužel vedle a odražené puky nikdo nedorazil do branky a hosté se nakonec ubránili.Ve 34. minutě opět pěkně stříleli Ježek a Formánek, ale brankář Kalčík byl vždy na místě. O minutu později nedokázal Stejskal dorazit puk za záda hostujícího brankáře, poté co se ocitl sám před brankou. Aktivní Stejskal byl i u další šance, kterou si vypracoval spolu s Ťoupalem, ale opět bez zakončení. Sparta zahrozila v 37. minutě, kdy u mantinelu nechytil puk domácí obránce Semrád a Sparta šla dva na jednoho. Stejskal se v roli obránce osvědčil a zblokoval soupeřovu přihrávku. Největší šanci měli domácí při oslabení v poslední minutě, kdy od modré tvrdě vystřelil Zourek, jeho střela se odrazila od tyčky zpět k brankáři a ten puk zalehl. Ještě stále v oslabení střílel nebezpečně i Havran, ale gól z toho opět nebyl. Druhá třetina skončila bez gólu a stav zůstal 0:1.

Od začátku třetí třetiny se dostávali více do šancí domácí. První šanci měl ve 43. minutě Stejskal, který střílel z kruhů, ale trefil pouze brankáře. V 46. minutě hráli domácí přesilovou hru. Horák objel branku a přihrál Soudkovi, který z první netrefil odkrytou branku. V 50. minutě přišla asi jediná vážnější šance Sparty, kterou si ve třetí třetině dokázala vytvořit. Domácímu obránci Předotovi odskočil puk a Pacovský jel sám na brankáře, ale Klestil nakonec jeho střelu vyrazil. V 51. minutě chyboval hostující obránce Hanzl, ale jeho špatné rozehrávky nedokázal využít Ťoupal. Ve 53. minutě si domácí vytvořili obrovský tlak. Obránce Havran sřílel od modré, jeho střela hostujícímu brankáři prošla, hostující obránci se snažoli vyhodit puk, ale ten se dostal k obránci Semrádovi, ale jeho střelu z první zachránili opět obránci Sparty. V 55. minutě se proháčkoval útočným pásmem domácí Horák, ale jeho střelu přes obránce nakonec Kalčík chytil. V 59. minutě tečoval nebezpečně Soudek střelu Havrana, ale nakonec puk minul branku. V čase 19:15 si domácí vzali oddechový čas a odvolali si brankáře. Buly vyhráli domácí a vytvořili si tlak, ale nedokázali vstřelit branku. Domácí byli po celou třetí třetinu lepší a měli více šancí, které ale nedokázali využít. Chyběl jim větší důraz před brankou, přesnost střelby a štěstí.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek, trenér HC Č.B.: Dvě třetiny jsme byli horší, jednu třetinu jsme byli lepší. Na 1:0 jsme si dali vlastní gól. V poslední třetině se hrálo jen před brankářem Sparty, nepovedlo se nám proměnit šance. David Volek, trenér HC Sparta Praha: První třetina si myslím, že byla velice dobráz naší strany. Bylo to pokračování včerejšího vítězného utkání. Ve druhé třetině měli hráči pocit, že jim to už jde a přestali dělat některé věci, které jsme dělali včera a vznikla z toho taková chaotická hra. Ve třetí třetině domácí tlačili a my jsme díky nemohoucnosti jejich střelců dokázali zvítězit.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....