Banes Motor České Budějovice
28.09.2007,

Reportáž ze zápasu: Třebíč – České Budějovice 1:2

Motor České Budějovice
Jako první se osmělili domácí. Radek Vysloužil projel celým kluzištěm a z levé strany prověřil pozornost brankáře hostí, tentokrát ještě neúspěšně. Za hosty odpověděl ve čtvrté minutě Radim Heřman, který se snažil Wolfa překonat po rychlém objetí branky. Domácí brankář se ale oklamat nenechal a mezeru u tyčky si pohlídal. Pátá minuta přinesla velkou šanci domácího celku, když dva útočníci Červenobílých jeli na osamoceného beka Mountfieldu, ale branky nedosáhli. Z protiútoku přišla ledová sprcha v podobě vedoucí branky Budějovických. Autorem jejich prvního úspěchu byl po efektně provedeném blafáku Gal Koren - 0:1.
Dvě a půl minuty trvalo domácím, než gólový účet zápasu vyrovnali. Stalo se tak v čase 06:49, kdy Tomáš Vondráček našel krásnou přihrávkou přes brankoviště Radka Vsloužila, pro kterého už nebyl problém zasunout puk do odkryté branky. Na časomíře svítil čas 12:22, když na trestnou lavici musel budějovický Předota. Třebíčští tuto početní výhodu sehráli opravdu dobře, vytvořili si v ní tři výborné gólové šance, ale k jejich smutku ani jedna pukem v síti neskončila. Ve stejném duchu se nesl i zbytek první třetiny, hosté se dostávali jen k ojedinělému ohrožení třebíčské branky, zato domácí vyráběli jednu gólovku za druhou. Ty však likvidoval pozorný brankář Českých Budějovic. Jihočeši ale v poslední minutě zle zatopili před Wolfovou klecí, domácí fakír však předvedl několik zákroků alá Hašek, když vleže a bez hokejky vytěsnil několik dorážek za sebou. Protože puk za brankovou čáru neprošel, svítil na kostce nad ledem po první třetině stav 1:1.

Na začátku druhé třetiny, konkrétně v čase 20:32, přiše, jak se později ukázalo, rozhodující moment utkání, totiž druhá branky v třebíčské síti. Tentokrát hostům vyšlo objetí branky a puk potulující se brankovištěm si našel cestu za čáru, jejíž překročení znamená gól. Autorem vedoucí branky Mountfieldu byl Lukáš Sumerauer, asistenci si připsal Peter Schneider. Ve druhé třetině už si hostující hráči pozorně hlídali prostor před svojí bránou a šance domácího celku se rodily o poznání tíže, než v třetině první. Wolfa v třebíčské brance vystrašil střelou přes obránce kapitán hostí Radim Heřman, ale puk nakonec mířil mimo tři tyče třebíčské svatyně. Obrovská, téměř stoprocentní šance Jihočechů přišla v polovině zápasu, kdy se sám před Adamem Wolfem objevil Marek Vaniš, ale Wolf se vytasil s neuvěřitelným zákrokem a dokázal vychytat i dorážku, čímž pro svůj tým držel stále nadějný stav zápasu. Třiatřicátá minuta přinesla dobrou příležitost Slavistů, když hezky kombinovali Vysloužil s Vondráčkem, ale střela, kterou vyprodukovali byla tečována mimo bránu. Od poloviny zápasu měli třebíčští hráči velkou možnost k vyrovnání. Hráli totiž tři přesilovky za sebou, když hosté byli trestáni v časech 30:57, 33:12 a 35:02. Tuto zlomovou část utkání však hosté ustáli a vyrovnání nepřipustili. Proto se podruhé šlo do kabin za stavu 1:2 pro České Budějovice.

Ve třetí části utkání už hosté dominovali a hlídali si jednobrankové vedení. S potížemi poskládaná třebíčská sestava se snažila, ale bylo na ní již vidět, že klíčovým a nejvíce vytěžovaným hráčům docházejí síly. Budějovičtí mohli svoje vedení zvýraznit po kombinaci Adama Přibyla s Ladislavem Boškou, ale Adam Wolf svůj tým opět podržel, stejně, jako při další šanci, kdžy perfektně načasovaným vyjetím sebral kotouč hráči hostů, jenž vystihl rozehrávku třebíčských beků. Domácí se nechtěli smířit s prohrou, čehož důkazem bylo to, že v šestapadesáté minutě po zmatku před jihočeskou brankou puk zřejmě i s brankářem přešel brankovou čáru, ale červené světlo se nerozsvítilo, takže branka nemohla být uznána. Protože do konce zápasu již další gól nepadl, mohli se hráči Mountfieldu radovat ze zisku tří bodů. Třebíčští ale určitě nemuseli z ledu odcházet se svěšenými hlavami, protože v tomto zápase byli favorizovanému soupeři více než jen vyrovnaným protivníkem a nechali na ledě srdce, což je hodně cenný poznatek a pro mladý třebíčský tým velké plus do dalších těžkých mistrovských bojů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice