Banes Motor České Budějovice
29.09.2007,

Reportáž ze zápasu: Jihlava – České Budějovice 3:1

Motor České Budějovice
V utkání s Jihočechy se jihlavští dorostenci rozehrávali pomaleji než v předchozím duelu s Plzní, z části možná i díky únavě z tohoto předchozího vítězného střetnutí. Zato hosté při taženích na jihlavskou klec příliš ostýchaví nebyli, poprvé o sobě dali vědět ve 4. minutě, kdy se dostali do úniku tří na jednoho, jihlavský Musil ale celou akci již v zárodku zneškodnil vložením hole do přihrávky. Poté přišla na řadu „tyčová estráda“ v podání Mountfieldu. Jihlavští zaváhali na útočné modré, Zvoník posunul kotouč na Bošku a ten sám před Šťastným trefil levou tyč jihlavské svatyně. České Budějovice si vytvořili velký tlak, ze kterého plynula vyloučení domácích. V jedné z početních výhod trefil Heřman břevno klece domácích, posléze na Šťastného uháněl osamocený Vaniš, ale po účelné kličce do protipohybu gólmana nedokázal usměrnit kotouč mezi tyče. Poté přišla další přesilová hra pro hosty, jihlavská branka ale pro ně byla v první třetina opravdu zakletá. Nejprve se totiž z levého křídla natlačil před branku Sumerauer, ale trefil levou tyč. Poté pálil kousek za kruhy Seidl a hádejte, kam si to projektil z jeho hole zamířil. Překvapivě do levé tyče! Gólman Šťastný si tedy zkontroloval, zda jeho branka stále ještě stojí a přišla i příležitost domácích vyrovnat tempo soupeře v podobě hry pěti proti čtyřem. Početní výhoda však záhy po podražení Kvasničky vyprchala, ovšem hra ve čtyřech na obou stranách domácím svědčila. Kuřítko vyslal nádhernou kolmicí do sóla Zemana, do jeho blafáku ale strčil budějovický Hrubec svou gólmanskou hůl. Následně připravil Pěška pozici pro Malce, ani ten ale na brankaře hostí nevyzrál, neujala se ani šance Zemana. Opravdová výzva skórovat přišla na sklonku 17. minuty, kdy po nedovoleném zákroku Janka zdvojnásobil početní výhodu domácích nešikovným zalehnutím kotouče Makovský. Přestože Jihlavští strávili dlouhou početní výhodu celou kombinováním v pásmu soupeře, gólové ovoce jejich střely od modré nepřinesly. Ovšem když zbývaly pouhopouhé tři vteřiny výhody jednoho muže, nahodil do budějovického brankoviště kotouč Jakub Brychta, ten se od bránících hráčů odrazil mezi chrániče Hrubce a vedení 1:0 bylo na světě! Třetina skončila šancí Zemana a jejím vykopnutím pravým betonem budějovického brankaře.

Prostřední dvacetiminutovka již na šance tak květnatá nebyla, hokejoví gurmáni si na ni však mohli pochutnat daleko více, neboť kořením této hry jsou góly a těch padlo hned třikrát více než v úvodním dějství! V 25. minutě se Českým Budějovicím naskytla díky nedisciplinovanosti domácích hráčů příležitost přesilové hry pěti proti třem a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Schneider našel zpoza branky nepokrytého Lukáše Sumerauera, který střelou z první mezi chrániče jihlavského gólmana rozvlnil síť za jeho zády, 1:1. Ve zbytku třetiny však již byli vylučováni prakticky jen hosté, což domácím na útočném snažení rozhodně neubralo. Ba naopak! Martin Vysloužil se dostal k vlastní odražené střele, popotáhl kotouč více do strany a bekendem zakončil do poloprázdné budějovické klece, čímž vrátil vedení na červenožlutou střídačku, 2:1. A nezůstalo jen u toho, domácím se povedlo vedení ještě navýšit. David Musil přistrčil v další početní výhodě kotouč na hůl Adama Zemana, který svou první střelou sice trefil jen klubko hráčů před budějovickým brankovištěm, k odraženému kotouči se ale dostal nejrychleji ze všech a napodruhé se již nemýlil, 3:1. V závěru této části hry ještě připravil Kuřítko palebnou pozici pro Pěšku, s jeho opakovaným pokusem si ale Hrubec věděl rady.

Do poslední třetiny naskočili koncentrovaněji hosté a hned ve 41. minutě se ocitl ve slibné střelecké příležitosti před Šťastným Pavlíček, ale jihlavský strážce svatyně pohotovým vybruslením zmenšil střelecký úhel a touš narazil do jeho těla. Na druhé straně se v zápětí dostal do brejku ve vlastním oslabení Zeman, ale i jihočeský brankař své kamarády podržel. Hra se přelévala ze strany na stranu, o další vzrušení se postaral Vaniš, jemuž se povedlo uvolnění od levého hrazení, s jeho zakončením si ale domácí gólman poradil. Hosté ani nadále nepolevovali, ale jihlavský gólman zůstal až do závěru neoblomným strážcem své branky a i díky jeho parádním zákrokům vydolovali jihlavští dorostenci z víkendových zápasů plných 6 bodů!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice