Banes Motor České Budějovice
05.10.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kometa Brno 4:5sn

Motor České Budějovice
Utkání, na které rozhodně nebudou v dobré vzpomínat, sehráli dorostenci HC České Budějovice. V pátečním podvečeru, kdy se na první ledové ploše hrál extraligový zápas mezi HC Mountfield a Kladnem, hostili vrstevníky z Komety Brno. Hosté vstoupili na druhou ledovou plochu Budvar arény v dobrém tempu a brzy dokázali jít do vedení. Běžela 6. minuta, hostující kapitán Zemánek se ujmul kotouče a dokázal využit zaváhání domácí obrany a prostřelil gólmana Hnízdila.

Už od prvních minut bylo jasné, že se bude hrát vyrovnané utkání. Šance byly na obou stranách a viselo ve vzduchu, kdy se jeden z týmů dokáže znovu prosadit. V 11. minutě se to pro změnu povedlo domácímu obránci Jankovi a po nahrávce útočníka Marka dokázal vyrovnat stav zápasu, ovšem ne na dlouho. Ještě do konce první části strhl vedení opět na stranu Moravanů kapitán Zemánek a do kabin šli mužstva za stavu 1:2 z pohledu českobudějovického klubu.

Tempo, ani charakter nezměnila hra i ve druhé třetině. Stále se hrálo nahoru a dolů se šancemi na obou stranách. A měnilo se také skóre. V 5. minutě druhé části se dokázal prosadit domácí Sumerauer, a protože se v utkání trefil ještě jednou, zdatně sekundoval hostujícímu kapitánu Zemánkovi. Druhá třetina patřila domácímu celku a byla pro něj škoda, že ze šancí, které měl, nepřidal další gól.

Ten sice předal Sumerauer už na začátku třetího dějství a poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení, ale to dlouho Jihočechům nevydrželo. Během vlastní přesilovky inkasovali z hole Komínka, a když na další vedoucí gól Makovského reagoval stejnou mincí Nedvěd, byl stav po šedesáti minutách 4:4. V prodloužení se už obě mužstva soustředila hlavně na defenzívu, proto už další gól nepadl. Šlo se na nájezdy. V těch byli úspěšnější hosté. V první sérii nedali oba týmy a ve druhé se zase oba soupeři trefili přesně. Rozhodovalo se v poslední sérii, kde domácí selhali a hostující Touška se proti Hnízdilovi prosadil a připsal svému týmu jeden bod navíc.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: Zápas se nám nepovedl. nedá se říct, že bychom byli v utkání herně špatní, ale výsledkově jsme se nedokázali prosadit. Na nájezdy jsme potom ztratili dva body a máme jen jeden.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....