Banes Motor České Budějovice
26.10.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Havířov 4:1

Motor České Budějovice
Dnešní utkání mělo bý jasnou záležitostí pro domácí hokejisty, vzhledem k jejich postavení v tabulce a současné formě. Od začátku zápasu se domácí s chutí pustili do soupeře a dostávali ho pod tlak. Bohužel si téměř nevypracovali žádnou vyloženou šanci. Za zmínku stojí pouze šance Sumerauera, který se pokoušel objetím branky překvapit brankáře Matouška. Hosté měli větší šance. Ve 12. minutě se v oslabení zmocnil puku Fábry a řitil se na brankáře Hrubce. Ten byl na místě a nájezd chytil. Ve 14. minutě v přesilové hře se opět vyznamenal domácí brankář, když po krásné střele od modré hostujícího Pinky našel puk ve své lapačce. Hosté pak udeřili v přesilové hře. Brankář Hrubec povyjel z brány, ale nepovedlo se mu pokrýt puk, kterého se zmocnil Pechanec, který viděl najíždějícího Křivohlávka a ten měl před sebou jen prázdnou bránu. Do konce třetiny se již nic nestalo a do šaten se šlo za nepříznivého stavu 0:1.

Druhá třetina probíhala jasně v režii domácí mužstva, které od prvních minut svého soupeře sevřelo v jeho obranné třetině a k ničemu ho nepustilo. Čekalo se, kdy se domácí trefí.Podařilo se to v přesilové hře, kdy domácí ještě více sevřeli hosty do kleští a k odraženému puku se dostal Heřman, který se trefil se do odkryté branky. Z domácích spadla nervozita a další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Hosté opět faulovali a v přesilové hře se domácí dokázali znovu prosadit. Na modré čáře si vyměnili puk Makovský a Předota a posledně jmenovaný nechytatelnou ranou zvýšil na 2:1. To ještě nebylo všechno, domácí byli při chuti a chtěli soupeře dorazit. Nejprve se krásnou individuální akcí blýskl Sumerauer, který unikal po pravé straně, tlačil se před branku, vystřelil beckhandem, ale brankář hostí byl a místě. Chuť si Sumerauer spravil hned při dalším střídání, kdy chytře objel branku a protlačil puk za záda brankáře Matouška. Do konce třetiny domácí tlačili a hosté se bránili, ale stav se již neměnil a do kabin se šlo za stavu 3:1.

Poslední třetina se dohrávala jen z povinnosti. Domácí jasně kralovali a hosté nevěděli co si počít. Ve 41. minutě vybojoval Schneider v rohu kluziště puk, přihrál volnému Sumerauerovi, který si najel mezi kruhy a nechytatelnou ranou překonal brankáře hostí. Dále byli k vidění hezké akce, hlavně od domácího mužstva. Hosté zahrozili pouze v přesilové hře, kdy třikrát ohrozili domácí branku. Domácí hráli s chutí a do hry se zapojili všichni hráči z lavičky. Výsledek se již nezměnil a domácí mohli slavit zasloužené vítězství.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC České Budějovice: První třetinu jsme nehráli určitě dobře. O přestávce bylo v kabině dusno a pak se kluci zvedli a zaslouženě vyhráli. Myslím, že to byl dobrý hokej. Kluci do toho dali všechno, co v nich bylo. Byl to kolektivní výkon.

Ivo Peštuka, trenér HC Havířov: Utkání jsme začali dobře a kluci plnili to, co jsme po nich chtěli. Od druhé třetiny se naše hra zhroutila, soupeř nás přitlačil. Uděli jsme plno taktických a individuálních chyb a soupeř nás přehrával.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice