Banes Motor České Budějovice
16.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Třebíč 3:4

Motor České Budějovice

Do utkání vstoupila obě mužstva hodně opatrně a první ohrožení branky přišlo až v 7. minutě z hokejek domácích. Při krátkém tlaku Jihočechů pálil dvakrát od modré Jank. Jeho rány se neujaly stejně jako dorážky Vaniše a Švihálka. Pár desítek sekund nato dostali hosté příležitost hrát minutu v přesile pět na tři. Své šance však opírali do zadního mantinelu a do blokujících hokejek českobudějovických hráčů. Pavlíček s Heřmanem sice na lavici trestů trnuli, ale předčasně zpět na led nemusel ani jeden. Nejvážnější šanci Jihomoravanů tak měl nakonec v 17. minutě kapitán Němec, ale Hrubce nepřekonal.

Druhé dějství už bylo na góly bohatší. Hned v čase 21:21 využili hosté dohrávanou přesilovku. Na modré zachytil vyhození Jihočechů Ladislav Hlaveš a po teči jeho střely jedním z českobudějovických hráčů doskotačil puk mezi Hrubcovými betony až za čáru - 0:1. Tento stav vydržel až do poloviny utkání. Pak přiložili Třebíčští druhý kámen na bedra svěřenců Karla Soudka. Vysloužil dobře vybojoval nahozený kotouč a po závaru zametl kotouč do klece Tomáš Vondráček - 0:2. V tu chvíli byli hosté lepším týmem. Tlak ale nevyužili a v 35. minutě se povedlo Jihočechům snížit. Jáchymovu střelu dorazil za Ilašenka Peter Schneider - 1:2. Na konci druhé třetiny hráli domácí přes minutu dvojnásobnou přesilovku, ale obrovské šance Vaniše, Sumerauera a Schneidera skončily na tyčích a dobře chytajícím Ilašenkovi.

Hned na úvod třetí části navázali Jihočeši na dobrou koncovku dějství předešlého. Dostali se do tlaku a rezultovala z toho vyrovnávací trefa ve 45. minutě. Při přesilovce "máznul" na modrou Seidl Miloslavu Jáchymovi a ten bez průtahů napálil puk do horního rohu třebíčské klece - 2:2. Vedení domácím moc dlouho nevydrželo. Jihočeši sice byli v náporu, ale při přesilovce čtyř proti třem jim na modré sebral puk Pavel Kotrba a svůj nájezd zakončil excelentně střelou pod horní tyč - 2:3. Svěřenci trenérské dvojice Soudek - Červený se však rvali dál. V čase 51:34 nachytal Ilašenka v nedbalkách Lukáš Sumerauer, který pokořil třebíčského gólmana ránou ze střední vzdálenosti - 3:3. O osudu utkání nakonec rozhodla minela českobudějovického brankáře. Ten rozehrál v 53. minutě přímo na hůl Tomáše Vondráčka a ten neměl problém rozvlnit síť odkryté klece - 3:4. Závěrečný nápor domácích už Třebíčští přečkali bez úhony a zvítězili.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....