Banes Motor České Budějovice
14.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Slavia Praha 5:2

Motor České Budějovice

Dnešní utkání slibovalo velmi zajímavý souboj dvou celků ze středu tabulky, které dělí od sebe pouhý bod, navíc souboj se Slavií má vždy náboj a slibuje velkou bitvu a zajímavou podívanou. Průběh hry všechny tyto předpoklady naplnil.

První třetina utkání se hrála ve svižném tempu a k vidění bylo i několik tvrdých zákroků a po třech vyloučených hráčích na obou stranách. První se k ohrožení branky dostali domácí. Hned na začátku druhé minuty vypálili na brankáře Dlouhého dvě tvrdé střely od modré čáry. Ve třetí minutě měla Slavie svou největší šanci v první třetině. Obránce Krejčí našel ideálně najetého Mavrojanidise a ten jel sám na brankáře Hrubce. Ten skvělým zákrokem tým podržel. Pak přišlo období, kdy rozhodčí rozdával tresty na obě strany. Ve 12. minutě hráli domácí přesilovku 4 na 3 a podařilo se jim zavřít Slavii do její třetiny. Vaniš našel na modré obránce Jáchyma a ten v době, kdy skákal na led z tresté lavice domácí hráč, prostřelil bombou brankáře Dlouhého. Další větší šanci měli domácí v 18. minutě, kdy se dostali do situace 3 na 1, ale nepodařilo se jim zakončit. Ke konci první třetiny se Slavie nadechla k náporu a sevřela domácí do obranné třetiny, ale všechny střely pochytal brankář Hrubec. Do šaten se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Začátek druhé třetiny byl opět ve znamení bojovného a svižného hokeje a to od obou týmů stejnou měrou. Šance a střely se střídaly na obou stranách. Jako první se dočkali ve druhé třetině domácí. Ve 26. minutě vybojoval za brankou hostí puk Vaniš. Dobře se rozhlédl a uviděl výborně postaveného Bernata, který stál u pravé tyčky a pohodlně trefil odkrytou část branky. Pak se opět objevila herní pasáž, kde se hrálo za hranicemi pravidel a rozhodčí musel trestat. Domácí byli v této činnosti aktivnější a tak museli více pykat na trestné lavici. To se jim nakonec nevyplatilo. Nejdřívě se ve 30. minutě dostal v přesilové hře samotný před brankáře Žejdl, ale nedal. Ve 33. minutě hráli domácí dokonce oslabení 5 na 3 a Slavii se podařilo snížit. To se při tlaku ve třetině dostal k puku na pravé straně Mavrojanidis a přesnou střelou vymetl růžek domácí branky. Na domácích nezanechala branka žádné následky, naopak se pustili po skončení oslabení ihned do dalších útočných akcí. Hned ve 35. minutě se podařilo opět navýšit náskok. Bernat našel na modré čáře Makovského a ten jel sám na brankáře Dlouhého. Brankář stačil puk vyrazit před sebe a dojíždějící Sumerauer dorazil přes ležícího brankáře puk do branky. Slavie měla největší šanci v 38. minutě kdy nebezpečně pálil z levé strany Poletík, ale branku minul. Po druhé třetině byl stav 3:1.

Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil. Stav se poprvé měnil ve 47. minutě, kdy udělal domácí obránce Makovský chybu na útočné modré čáře a puku se zmocnil Poletík. Ten se rozjel k domácí brance, Makovský ho sice stíhal, ale on přesto stačil vystřelit po ledě a brankáří Hrubcovi propadl puk do branky. Domácí se opět nepoložili a dokázali odpovědět. Nejprve Švihálek vybojoval puk za brankou Slavie, vyjel nikým neatakován před branku a vystřelil. Jeho střelu brankář Dlouhý chytil. Hned v další minutě hráli domácí přesilovou hru a podařilo se opět zvýšit náskok. Domácí sevřeli hosty před jejich brankou a Marek chtěl přihrávat přes brankoviště, ale některý z hráčů Slavie si srazil puk do vlastní branky. V 52. minutě jel sám, z pravé strany Koren, byl atakován, ale rozhodčí nevylučoval. Koren byl otřesen a do konce zápasu se již na ledě neobjevil. Domácí byli v té chvíli lepším celkem a kontrolovali hru. Navíc se jim podařilo ještě navýšit skóre. V 58. minutě byl před brankou Slavie závar, střílel Seidl a Boška, ale brankář Dlouhý vždy vyrazil puk před sebe. Jako třetí se k dorážce dostal Javůrek a ten už nedal brankáři šanci a stanovil konečný výsledek utkání 5:2.

Ohlasy po zápasu
Karek Soudek, trenér HC Č.B.
- Jsem spokojen hlavně s výsledkem a s bojovností hráčů. Dneska nás bylo málo a nechtěli jsem být vylučováni, což se úplně nepovedlo. S tímto nejsem moc spokojen, vyloučení nás stála hodně sil a jsme proto rádi, že jsme utkání dovedli do vítězného konce.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....