Banes Motor České Budějovice
15.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Plzeň – České Budějovice 1:2sn

Motor České Budějovice

První třetina se odehrávala ve znamení boje o střední pásmo. Brankáři obou týmů, Mazanec na straně domácího Lasselsbergeru a Hnízdil na straně Českých Budějovic, neměli v první třetině příliš mnoho práce. O trochu více se však zapotil v brance jihočeský Martin Hnízdil. V první šanci domácích jej zaměstnal Matějka, jenž obdržel přihrávku z rohu kluziště od Culka. Blafákem na českobudějovického gólmana ale nevyzrál. Za další dvě minuty mohla Plzeň opět vstřelit branku, když brankář Hnízdil zaváhal za svou brankou, kde zastavoval puk. Toho se zmocnil plzeňský Pacanda, jenž okamžitě nahrávkou našel najíždějícího Hájka. Hnízdil však stačil napravit svoji chybu, když se bleskurychle přesunul zpět do své svatyně a plzeňskému útočníkovi zabránil skórování.

Do druhé třetiny vstoupila aktivněji Plzeň, ale i České Budějovice se již dostaly do šancí. Ve 26. minutě byl nejblíže ke gólu domácí Hrbas, jenž při přesilové hře napřáhl od modré a jím vyslaný projektil se otřel o brankovou konstrukci českobudějovické branky. V polovině utkání hrály české Budějovice přesilovou hru. Miloslav Jáchym dostal puk na modrou čáru, okamžitě vystřelil, ale Mazanec puk odrazil před sebe. Samotný střelec dobruslil k odraženému puku a ještě jednou se pokusil dostat jej za Mazancova záda, leč marně. Pět minut před koncem druhé třetiny se poprvé změnil stav na ukazateli skóre. Domácí hráli přesilovou hru a jejich tlak se postupně zvyšoval. Od modré vystřelil Petr Straka. Hnízdil puk pokryl, ale odrazil jej do místa, kde již číhal Tomáš Pacanda. Subtilní útočník zametl puk do prázdné branky a poslal Plzeň do vedení.

V úvodu třetí třetiny se nechal vyloučil plzeňský Hošťálek a hosté začali výrazně tlačit na pilu. V početní výhodě se dostali do velkých šancí postupně Švihálek, Sumerauer a Marek. Ani jeden z trojice zmiňovaných však nezměnil skóre utkání. To se nepodařilo ani Plzni, která záhy hrála přesilovou hru pět na tři po dobu 103 sekund. Dvě minuty před koncem třetí třetiny nabral ve středním pásmu v přesilové výhodě rychlost Vaniš, dostal se dostal až před Mazance, ale neprosadil se. V téže přesilovce se od modré napřáhl Jakub Makovský a jeho střela se zastavila až v síti plzeňské branky. 75 sekund před koncem třetí třetiny tedy České Budějovice vstřelily první branku utkání a vyrovnaly. Tím si vynutily prodloužení.

V úvodu prodloužení se nechal vyloučit českobudějovický Sumerauer a tím naskytl Plzni přesilovou výhodu čtyř proti třem. Plzeň se však do výrazné šance nedostala a utkání dospělo až k samostatným nájezdům. V první sérii prostřelili gólmany jak Zdeněk Javůrek, tak Tomáš Pacanda. Poté se však ani jednou neprosadili českobudějovičtí Seidl, Koren, Javůrek, Vaniš, Švihálek a Jáchym. Na straně Plzeňských neúspěšně zakončovali Straka, Matějka, Culek, Zavřel, Pacanda a Hájek. V osmé sérii nastoupil Jihočeský Lukáš Sumerauer. Blafákem do bekhendu vyzrál na Mazance a plzeňskému Hrbasovi se nepodařilo odpovědět, stejným způsobem. Jeho pokus skončil pouze na tyčce Hnízdilovy branky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....