Banes Motor České Budějovice
16.02.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Ústí nad Labem 2:1

Motor České Budějovice

Českobudějovičtí nastoupili proti soupeři ze severu Čech opět bez několika opor. Navíc si před utkáním zlomil nůž na brusli obránce Předota. To rozhodně neulehčilo plánu svěřenců trenéra Karla Soudka chytit se po nepovedené sérii čítající tři porážky v řadě, sehrát se a dostat se před play-off do herní pohody. Jejich šňůru by naopak určitě rádi prodloužili dorostenci beznadějně posledního Ústí nad Labem, které ale v posledních zápasech prokazuje zlepšenou výkonnost.


A Ústečtí Lvi také byli prvním týmem, který v zápase vstřelil branku. Po prvotním vzájemném oťukávání se dostali do mírné převahy hráči Budějovic, ale Petráska nepřekonali. A tak se skóre měnilo po první kloudné akci hostů na druhé straně. Tuček našel přihrávkou z rohu před bránou číhajícího Branislava Jankoviče, jenž suverénně zavěsil nad Hrubcovu lapačku- 0:1. Zaražené Jihočechy pak mohl ještě více zasmušit Medřický, který, ač v pádu, dokázal dvakrát nebezpečně zakončit, Hrubec byl ale pozorný. O vyrovnání se poté postaral v 11. minutě mladý útočník Č. Budějovic Michal Švihálek, který usměrnil v přesilovce do sítě ránu Heřmánka- 1:1.
V 15. minutě měl šanci ústecký Ondřej Tuček- po jeho střele z křídla muselo Hrubce řádně ofouknout, když puk prosvištěl těsně vedle brány.
Na první třetině rozhodně nebyl rozdíl šestnácti příček, který mezi týmy je, znát. Ústečtí Lvi byli domácím přinejmenším vyrovnaným soupeřem.

V prvních deseti minutách druhé třetiny se ujali iniciativy hráči Ústí nad Labem. Tyč trefil v přesilovce Slavíček, a stejný hráč měl na svědomí i zakončení pohledné spolupráce s Jankovičem, střelu ale bravurně zneškodnil Hrubec. Domácí se v této fázi zápasu nedostávali k ničemu a jen se staticky dívali, jak se Hrubec v bráně má co ohánět. Ten si poradil i s dorážkou Tučka. Jenomže v rozmezí 30. až 40. minuty se hra vyrovnala. A to tak, že jsme do konce třetiny neviděli ani jednu událost, která by stála za zmínku.
Jestliže jsem označil první dvacetiminutovku jako vyrovnanou, po druhé už musím zvolit za lepší tým HC Slovan Ústečtí Lvi. České Budějovice musely být vděčni gólmanu Šimonu Hrubcovi, že příležitostem hostů odolal.

A do poslední třetiny opět vstoupili lépe hosté. Především agilní Jankovič mohl akcie Jihočechů rapidně srazit. Ještě před vyloučením svého kolegy Kloučka měl v 52. minutě poněkolikáté v utkání šanci právě on, a po neproměnění už se Jankovič musel chytit za hlavu. No a již zmiňované vyloučení přineslo rozhodující okamžik mače. Na bídu a utrpení dnešního hokeje se již nemohl dívat Zdeněk Javůrek. Neváhal vystřelit dobrý metr za modrou čárou a dělovkou překvapil gólmana Petráska. Ten totiž předvedl prapodivný zákrok a puk si to po odrazu od břevna zamířil do brány! Budějovice tak využily druhou přesilovku v zápase - 2:1.
Jihočeši po vstřelené brance ožili, zvýšit skóre mohl znovu Javůrek, jenže jeho střelu švihem už Petrásek na návštěvu do své svatyně nepustil. V čase 59:00 ještě musel předvést těžký zákrok Hrubec, který se vyznamenal proti zakončení Volentiče. Svým dobrým výkonem tak pomohl svému mužstvu k vydřenému, utrápenému vítězství proti poslednímu Ústí. To se, jak sám pravil kouč hostí, rozhodně nemuselo za předvedený výkon stydět.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek (trenér HC ČB): Jsem maximálně spokojen s výsledkem, protože soupeř byl lepší. Samozřejmě byla absence našich hráčů znát- když to spočítám, dnes nám chybělo 11 hráčů. Hra proto nebyla a ani nemohla být ideální.
Radek Andres (vedoucí mužstva Ústí): Je to škoda, že jsme zde nebodovali, i když už nám defakto o nic nejde. Soupeř byl ale dnes šťastnější, vyšly mu dvě přesilovky. Jinak to bylo bojovné, vyrovnané utkání.Rozhodně se nemáme za co stydět.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....