Banes Motor České Budějovice
22.02.2008,

Reportáž ze zápasu: Liberec – České Budějovice 4:5sn

Motor České Budějovice
Utkání nabídlo hned od prvních vteřin hodně zajímavých situací. Jako první musel zasahovat Hrubec proti střelám Chlouby a Jánošíka. Na druhé straně se k první střele na branku dostal Vladimír Zvoník a hned z toho byl gól. Nenápadné nahození ze středního pásma překvapilo Pyrochtu a Zvoník poslal Jihočechy do vedení. Za dvě minuty se radovali hosté podruhé, když pěknou kombinaci s Vanišem zakončil Radek Seidl střelou k tyčce, na kterou liberecký brankář nedosáhl.

Pro Pyrochtu tak nezačalo utkání nejlépe, když ze tří střel inkasoval dvě branky. Brankář Tygrů se ale rychle oklepal a na konci páté minuty vyrazil nebezpečnou střelu Javůrka. O pár vteřin později se na druhé straně hřiště blýskl pěknou individuální akcí Filip Jánošík, který střelou pod horní tyčku snížil na 2:1. Tygry kontaktní gól povzbudil a blízko vyrovnání byl Vašek, který dvakrát prověřil pozornost jihočeského gólmana.

V patnácté minutě hráli hosté v šesti, což neuniklo trojici rozhodčích, a domácí si tak zahráli přesilovku. Střelu aktivního Vaška ještě Hrubec vyrazil, na další střelu Skalického a následnou dorážku Filipa Jánošíka byl už ale krátký. O tři minuty později hráli domácí další přesilovku a v ní dokonali obrat. Střelu Filipa Jánošíka Hrubec vyrazil pouze do míst, kde stál Ladislav Bittner, který tak poslal Tygry do vedení.

Mountfield se ale nevzdal a za minutu dokázal vyrovnat. Přesilovou hru hostů využil čtyři vteřiny před koncem prvního dějství Marek Vaniš, který vyjel zpoza branky a zasunul kotouč pod libereckého brankáře – 3:3.

Začátek druhé třetiny nějak nevybočoval z trendu, který začal v třetině úvodní. V třiadvacáté minutě se opět radovali Jihočeši. Tlak v útočné třetině hostů zakončil Peter Schneider, jehož nahození na branku Pyrochta přes několik hráčů neviděl. I na tuto trefu ale dokázali domácí odpovědět. Skalický vysunul do samostatného nájezdu Ladislava Bittnera, který ukázkovým blafákem do bekhendu nedal Hrubcovi šanci a svým druhým gólem v utkání vyrovnal na 4:4.

Asi málokdo z přítomných čekal, že po té, co v prvních pětadvaceti minutách padlo osm branek, ve druhé polovině zápasu už ze hry nepadne žádná. Ještě ve druhé třetině nebezpečně pálil hostující kapitán Jank, Pyrochta byl ale pozorný. Na druhé straně ujel v osmatřicáté minutě Chlouba. Pokusil se o stejné zakončení jako o pár minut před ním Bittner, Hrubec byl již ale pozorný a prostor u své pravé tyče dokonale utěsnil.

Třetí třetina už tolik šancí nenabídla. Hokej se hrál stále v rychlém tempu, obrany už ale tolik šancí nepřipouštěly. Za zmínku stojí rána Janka od modré, se kterou si Pyrochta poradil, rychlý průnik a střela Bulíře těsně vedle nebo Chloubova samostatná akce zakončená střelou do boční tyčky. Po šedesáti minutách tedy skončilo utkání nerozhodně a na řadu přišlo prodloužení.

To se ale kromě velké šance Lacka, jehož střelu zlikvidoval parádním semaforem Hrubec, hrálo prakticky bez přímého ohrožení jedné či druhé branky a o vítězi tak rozhodly až samostatné nájezdy. Hned v první sérii se střelou nad Pyrochtovu lapačku trefil Peter Schneider, a jelikož ostatní střelce už oba brankáři vychytali, připsal si Mountfield do tabulky jeden bod navíc.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....