Banes Motor České Budějovice
21.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Plzeň 5:3

Motor České Budějovice

K dnešnímu utkání zavítal do jihočeské metropole tradiční soupeř z města piva – Plzeň. Po úvodním vzájemném oťukávání hosté ukázali svůj důraz před domácí brankou a v 9. minutě po závaru dorážel nikým neatakován Sladký střelu Pejsara. Domácí hráči se snažili o okamžité vyrovnání, ale jejich střely pochytal výborně chytající brankář Kuneš. Největší možnost na vyrovnání se naskytla ve 12 minutě, kdy po faulu Němečka následovala přesilovka 5 na 4. Tuto příležitost domácí prohospodařili a naopak v závěru přesilovky vyjel za vyhozeným kotoučem Zdrha a laxní přístup obranné dvojice L. Drbohlav, M. Břečka mu dala dostatek času a prostoru ke skórování – 0 : 2. Toto byl pro domácí šok a na jejich hokejky se vkradla nervozita z nečekaného vývoje, z kterého se do konce 1. třetiny nevzpamatovali ani při další přesilovce po faulu Přikryla.

Po nástupu do 2. třetiny bylo na HC Mountfield, aby tuto hozenou rukavici zvedli a nepříznivý vývoj zápasu se kterým se v letošní sezóně ještě nesetkali otočili. Jako prvnímu se to povedlo ve 26.minutě dnes aktivně hrajícímu V. Paškovi, když zužitkoval přihrávku J. Kosaře v kontaktní gól – 1 : 2. Od tohoto okamžiku všichni očekávali, že domácí setřesou ze sebe nervozitu a půjdou za vyrovnáním, ale obrat se nekonal. Ve 30. minutě najížděli Plzenští-Kristl a Švarc na jediného obránce domácích L. Drbohlava a ten nešťastně usměrnil jejich přhrávku za brankářova záda -1 : 3. Třetí gól v domácí síti přinesl ještě větší nervozitu na domácí hokejky. Naštěstí na dnešní zápas se dobře vyspal V. Pašek a ten ve 39. minutě střelou těsně nad ledem překonal brankáře – 2 : 3.

Do 3. třetiny nastoupili domácí s odhodláním o zvrácení nepříznivého výsledku. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a přítomní diváci mohli sledovat velice pohledný hokej. S přibývajícím časem se odhodlání domácích o vyrovnání stupňovalo a jejich úsilí bylo odměněno v 50 minutě, kdy po přihrávce od V. Paška skóroval M. Koupal 3 : 3. Od této chvíle byl domácích plný led a Plzeň se bránila jen za pomoci faulu. V 51. minutě byl vyloučen Růžička a tentokrát byl tento prohřešek potrestán vedoucí brankou HC Mountfield. V. Pašek vybruslil z rohu přihrál V. Dlugošovi, který našel v mezikruží M. Koupala a ten nekompromisně skóroval – 4 : 3. V 54. minutě byl opět vyloučen hostující hráč Růžička, ale jeho vyloučení nebylo potrestáno. Po skončení přesilovky v 57. minutě našel nádherným pasem do jízdy M. Kutiš rozjetého L. Roba a ten si z nabídnutou situací věděl rady a upravil na 5 : 3. Závěr zápasu byl ještě dramatický protože rozhodčí v rychlém sledu za sebou vyloučil domácím J. Kosaře a J. Ťoupala a hostům se naskytla přesilová hra 5 na 3. Na tuto skutečnost zareagoval domácí kouč oddechovým časem a naordinoval svým svěřencům vhodnou strategii pro zbytek zápasu. Domácí borci tyto pokyny bezezbytku dodrželi, přečkali horké okamžiky bez zaváhání a mohli se radovat z perně vydřeného vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....