Banes Motor České Budějovice
24.11.2007,

Reportáž ze zápasu: Karlovy Vary – České Budějovice 4:6

Motor České Budějovice

K poslednímu zápasu 1. části žákovské ligy nastoupil HC Mountfield na led lázeňského města v Karlových Varech. Domácí ještě s teoretickou šancí na postup do elitní 2. části žákovské ligy a věrni své pověsti s 8 staršími hráči na soupisce, nastoupili do zápasu, aby se pokusili o nemožné. Ale již v začátku utkání zafungovala spolupráce L. Roba a R. Prokeše a druhý jmenovaný ve 4. minutě vsítil vedoucí branku. V 8. minutě se domácí dopustili faulu a HC Mountfield měl možnost přesilové hry. V jejím úvodu se dopustili obrovské chyby hostující hráči Š. Beneš a M. Kutiš, kdy zachytil jejich rozehrávku Kalčík a ze samostatného nájezdu nedal brankáři šanci 1:1. Do druhé části přesilovky nastoupila první pětka a ta hned z protiútoku vrátila vedení na svojí stranu, když se po přihrávce R. Piegla trefil dnes podruhé R. Prokeš. Ve 12. minutě napřáhl ke střele L. Rob a R. Prokeš tečoval opět do sítě 1:3. Za další dvě minuty nepřesně hrající třetí řada hostí nepokryla před brankou dorážejícího Zikmunda a ten kopnutím do kotouče snížil na 2:3. V pokračující 1. třetině byli vyloučení ještě hráči po jednom na každé straně, ale až do přestávky se již nic podstatného nestalo.

Do 2. třetiny vstoupili lépe hráči HC Mountfield a V. Pašek střelou přes obránce zvýšil ve 24. minutě na 2:4. Ve 28. minutě se domácí dopustili faulu a v následné početní výhodě, potrestal tento prohřešek dnes střelecky disponovaný R. Prokeš po přihrávce od L. Roba - 2:5. V zápětí se stejná možnost přesilové hry dostala domácím a i oni, touto výhodou nepohrdli a snížili stav utkání na 3:5, když nepokrytý Zikmund skóroval do odkryté branky. Za další 3. minuty se situace opakovala a opět v přesilové hře, domácí snížili na rozdíl jednoho gólu po stejné akci, kdy nikým nehlídán skóroval Ziegler. Hostující tým v těchto fázích utkání doplácel na nedůslednost a laxní přístup k útočícím hráčům před vlastní brankou.

Před 3. třetinou proto musel trenér Formánek důrazně zvýšit hlas na své svěřence. Obranná činnost se po této domluvě zlepšila, ale hosté se trápili v koncovce, když se nedokázali gólově prosadit. S přibývajícím časem se domácí snažili hrát jednoduchý hokej se zajíždějícím útočníkem za záda obránců, tak aby se dostávali do brejkových situací. Tato varianta jim však ani jednou nevyšla a v čase 58:26 po oddechovém čase se odhodlali ke hře bez brankáře se šesti hráči v poli. Tato varianta se jim stala osudnou a L. Rob po přiklepnutí kotouče od V. Paška upravil do prázdné branky na konečných 4:6. V dnešním zápase může být vyjádřena spokojenost pouze s vítězstvím, což se nedá říci o předvedené hře, která působila velice chaoticky, kdy hráči HC Mountfield zahráli pod své individuální možnosti.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....