Banes Motor České Budějovice
05.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Slavia Praha – České Budějovice 0:0

Motor České Budějovice

Do utkání nastupovalo mužstvo HC Č. Budějovice stále oslabeno o některé hráče a pouze s 8 útočníky. Většinou jsou utkání na Slavii provázena spornými výroky rozhodčích a to pak většinou vyburcuje mužstvo ke skvělým výkonům. Utkání začalo tlakem domácí Slavie. Až do sedmé minuty jsme se skoro nedostali z pásma a neohrozili jsme brankáře žádnou nebezpečnou střelou. Za zmínku stojí ostrá střela obránce Prokopa, kterou brankář domácích chytil. Zlom nastal v 11. minutě utkání, když jsme hráli první přesilovou hru a měli jsme několik dobrých příležitostí. V 16. minutě se zrodila nejhezčí kombinace zápasu. Susko našel dlouhou přihrávkou Hrona, ten zavezl do třetiny a našel volného Šestáka, který jel sám na brankáře, ale nedal. O minutu později byl v dobré příležitosti Bílek, ale než si stačil připravit puk a vystřelit, bylo už po dobré pozici. Ke konci třetiny se hra vyrovnala a v poslední minutě měla Slavia opět tlak, kde mužstvo podržel brankář Gába.

Druhá třetina byla vyrovnaná, ale dominovalo v ní velké množství chyb na obou stranách. V 26. minutě udělal obránce Prokop chybu v obranném pásmu, puku se zmocnil hráč Slavie, ale brankář Gába zachránil. O minutu později se naší obraně úplně nepovedlo střídání a tentokrát nás zachránila tyčka. V této třetině docházelo ke sporným momentům v rozhodování rozhodčích. Po zákroku obránce Suska zůstal ležet hráč Slavie na ledě a rozhodčí ani nepřerušil hru. Později po přerušení hry za technický přestupek se trenér Slavie dožadoval vyloučení našeho hráče a k podivu všech ho rozhodčí skutečně vyloučil. Trenér Heindl byl po protestech vykázán ze střídačky do konce třetiny. Chvíli po této situaci se hrálo 4 na 4 a Bílek se dostal s pukem až před brankáře hostů, ale nepovedlo se mu poslat puk mezi nohy brankáře Slavie. Třetina dobrého hokeje skončila opět bez gólů.

V třetí třetině se na střídačce opět objevil trenér Heindl. Třetina začala ve stejném duchu, jako předchozí. Už v 2. minutě utkání rozhodčí neuznal Slavii gól! Slávistický střelec trefil masku brankáře Gáby a od ní puk zapadl za brankovou čáru. Přes velké protesty trenérů Slavie gól nebyl uznán. Kupodivu se utkání uklidnilo, emoce opadly a hrálo se uvolněněji. V 8. minutě byl vyloučen po faulu v útočné třetině Šesták a domácí nás sevřeli v útočné třetině. Brankář Gába předváděl famózní zákroky a přiváděl hráče Slavie k zoufalství. Po dalším zbytečné vyloučení za útočný faul se již domácí trvale usadili v naší obranné třetině a do konce utkání se hrálo téměř výhradně tam. Hráči se snažili a bojovali a společný úsilím se podařilo udržet remízu. Největší zásluhu na výsledku má brankář Gába. Dvě třetiny bylo utkání vyrovnané, ve třetí třetině bylo domácí lepší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice