Banes Motor České Budějovice
15.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kladno 2:3

Motor České Budějovice

Kladno je náš tradiční soupeř se kterým se setkáváme v bojích ve své základní skupině. Letos jsem doma již jednou prohráli a na Kladně zase vyhráli. Je to vždy velmi vyrovnaný souboj, kdy si oba soupeři sáhnou až na dno sil.

Zápas začalo lépe Kladno, které si vypracovalo šanci ihned po první buly. Do útočného pásma se vřítili dva hráči Kladno na obránce Prokopa, ale naštěstí si špatně nahráli. Tak by se dala popsat celá první třetina. Kladno bylo jasně lepší mělo množství šancí a nás držel nad vodou bojovný výkon i brankář Gába, který měl v první třetině pár zákroků, při kterých nevěděl, kde má puk. V 11. minutě jel útočník Kladna sám na brankáře, ale byl faulován a nezakončil dobře. Kladno sehrálo přesilovou hru velice dobře, sevřelo domácí tým ve třetině a nakonec se ve 13. minutě dočkalo prvního gólu. To brankář Gába zachytil puk, ale nevěděl, kam se ztratil, naši obránci nestačili včas zareagovat a útočník Kladna dorazil puk do sítě. Domácí byly nadále v útoku bezzubý a Kladno pokračovalo v útočné hře. V 15. minutě dokonce nastřelilo tyčku domácí branky a následnou dorážku brankář kryl. Teprve v 16. minutě měli domácí první šanci a to Švec, ale brankáře svoji střelou nepřekonal. Ke konci první třetiny jsme hráli přesilovou hru pět na tři, ale sehráli jsem ji žalostně a ani jsem brankáře Kladna neohrozili. Po první třetině byl stav 0:1 a domácí mohli být za tento výsledek rádi, protože Kladno bylo po všech stránkách lepším týmem.

Druhá třetina byla vyrovnaná. Domácí hráči začali lépe bruslit a již se také dostali i do několika šancí. Ve druhé minutě se domácí dočkali dokonce vyrovnání. Při přesilové hře se v útočné třetině dostal k puku Dlugoš, natlačil se před brankáře a trefil puk mezi nohy brankáře. Další přesilová hra ve 13. minutě domácí opět zvedla, měli několik nadějných akcí i střel, ale nepovedlo se dát gól. V 18. minutě vyrobili obránci Susko a Škopek chybu při přesilové hře, ztratili puk a kladenský útočník jel sám na brankáře, ale svůj blafák přetáhl a vůbec netrefil branku. Po druhé třetině byl stav 1:1.

Do třetí třetiny se nastupovalo s tím, že kdo dá gól, ten vyhraje. Hned v první minutě dalo Kladno při vlastním oslabení tyčku. Bylo to už druhé varování při naší přesilové hře, ale nevzali jsme si z toho ponaučení. Další šanci měl Švec, ale jeho střela opět neskončila v síti. Domácí si vytvořili mírný tlak a obránci Kladna ve zmatku zalehli puk v brankovišti a rozhodčí nařídil trestné střílení. Puk si vzal Bílek a nájezd bezpečně proměnil. To vypadalo pro domácí dobře, ale ještě nebyl konec. Trenér hostů si po tomto gólu vzal oddechový čas. Vzápětí fauloval domácí hráč a Kladno hrálo přesilovou hru. Obránce vystřelil od modré a puk se odrazem od tyče třepetal v domácí brance. To hosty nabudilo k ještě většímu úsilí a opět měli jasně na vrh a domácí se jen bránili. Ihned po buly se opět dostali před brankáře, ale jeho lapačka byla na místě. Domácím se naskytla výhoda přesilové hry. Tady se projevilo ono varování na útočné výpady Kladenských útočníků. Po chybě celé řady se dostali hostující útočníci zadarmo k puku a po krásné kombinaci se jim podařilo vstřelit vítězný gól. Domácí už nic nevymysleli a utkání skončilo 2:3. Hosté byli lepší, ale domácí tým si za bojovnost zasloužil bod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....