Banes Motor České Budějovice
05.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Slavia Praha 2:2

Motor České Budějovice

Druhé utkání finálové části žákovské ligy sehráli hráči HC Mountfield na domácím ledě s pražskou Slávií. Začátek zápasu jasně naznačil kdo je na zápas lépe naladěn. Byla to Slávia Praha, která od prvního vhazování se překonávala v bojovnosti a jasně přehrávala vlažně hrající domácí tým. Trest za tento přístup k utkání na sebe nenechal dlouho čekat a v 8 minutě se hosté po pěkné kombinaci dva na jednoho ujali vedení 0 : 1. Ani inkasovaný gól domácí neprobudil a dále pokračovali v blouznivém pohybu po ledě. V 10 -té minutě se dopustil faulu hostující hráč a tak domácí měli první možnost přesilové hry. Na její úvod nastoupila první pětka, která jí po 12 vteřinách využila ve vyrovnávací gól. Po vyhrané bully se dostal k puku L. Rob, přihrál ho před branku R. Prokešovi a ten bez problémů skóroval. Po vyrovnávací brance hosté ještě přidali na bruslení a domácí se bránili jen za cenu faulů, které však nebyli potrestány a tak 1. třetina skončila za nerozhodného stavu.

Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu jako první. Slávisti bojovali a hráli s nadšením a jejich výkon kontrastoval s mátožným výkonem Mountfieldu. Za svou snahu byli odměněni ve 36. minutě vedoucím gólem v domácí síti, když Havel proměnil svůj průnik po levé straně. Tento stav vydržel až do konce 2. třetiny.

Do třetí třetiny nastoupili domácí jako vyměnění a od úvodního vhazování se nastěhovali před hostující branku a bylo jen otázkou času kdy se dočkají vyrovnání. Tlak Mountfieldu byl tak silný, že ve 44. minutě si musel vzít hostující trenér oddechový čas. Po jeho skončení šla opět na led první lajna domácích. Hostům se podařilo dostat kotouč z obranné třetiny do středního pásma, kde se ho však zmocnil R. Prokeš, který poslal nádhernou přihrávku na L. Roba a ten ranou švihem prostřelil brankáře Slávie – 2 : 2. Po té se Slávisté dopustili dvou faulů bezprostředně za sebou a Mountfield měl možnost hrát přesilovku 5 na 3. Protože tuto velkou šanci na stržení vítězství se jim nepovedlo zužitkovat a ani další šance, které si do konce utkání připravili, tak utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů. Utkání jasně ukázalo, že jedna třetina hraná na plno na vítězství nestačí a pokud se přístup hráčů k zápasům nezlepší nemohou očekávat lepší výsledky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....