Banes Motor České Budějovice
08.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Hradec Králové – České Budějovice 2:16

Motor České Budějovice

K utkání s H. Králové se odjíždělo po dvou matných výkonech, kdy hráči neplnili pokyny trenérů a přistupovali k zápasům lehkovážně a bez bojovnosti. Z těchto důvodu panovala obava co s týmem dvě nevydařená utkání udělají a jakým způsobem k utkání hráči přistoupí. Od úvodního vhazování byla na hráčích vidět mírná nervozita, ale také odhodlání přesvědčit trenéry i sami sebe, že hrát hokej nezapomněli. Jako první se zapsal do statistik dnešního zápasu ve 3. minutě správný leader týmu L. Rob – 0 : 1. Soupeř se snažil na úvodní gól rychle odpovědět. K tomu mu dopomohla i dvě vyloučení hostí, ale to se jim naštěstí nepovedlo. Jakmile Mountfield byl v plném počtu tak se v rychlém sledu za sebou trefil L. Rob a K. Suchánek a v 11. minutě byl stav utkání už 0 : 3. Hostí byl v těchto fázích zápasu plný led a po hezkých kombinacích po přihrávkách před prázdnou branku od L. Roba se postupně trefili R. Ťoupal, P. Pýcha a J. Žáček. Domácím nepomohlo ani střídání brankářů po pátém gólu. První třetina tak skončila hrozivým skóre 0 : 6.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe hráči HC Mountfield a po 54 vteřinách vsítil sedmý gól V. Pašek po asistenci M. Koupala. Velká gólová smršť se stala ve 27. minutě, kdy se postupně trefili J. Žáček, K. Suchánek a jubilejní desátý gól dal M. Kutiš. V tuto chvíli stál v brance domácích zpátky brankář, který v utkání začínal. Hosté v zápase jasně dominovali a do konce třetiny se ještě gólově prosadili Š. Beneš, L. Rob a stav utkání na 0 : 13 po druhé třetině upravil P. Pýcha.

Ve třetí třetině se do branky hostí postavil P. Vopelka, aby si vyzkoušel atmosféru mistrovského zápasu. Mountfield pokračoval v útočných manévrech a stav utkání upravili na 0 : 15 P. Pýcha po přihrávce s chutí hrajícího L. Roba a J. Žáček po kombinaci s V. Paškem. Za tohoto stavu se poprvé prosadili i domácí, když se dostali do přečíslení 2 na 1. Šestnáctý zásah v soupeřově síti má na svědomí opět L. Rob po asistenci od R. Prokeše. Konečnou podobu výsledku stanovili domácí, kteří upravili na 2 : 16. Závěr zápasu byl poznamenán nepěkným incidentem ze strany domácího brankáře, který neunesl vysokou porážku a snažil se vyprovokovat slovními urážkami a údery lapačkou své soupeře. Za to byl po zásluze vyloučen do konce zápasu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....