Banes Motor České Budějovice
14.03.2002,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Přerov 10:0

Motor České Budějovice
Již od úvodního vhazování bylo jasné, kdo že bude v klání silnějším celkem. Ve 2. minutě otevřel skóre Milan Michálek – 1:0. Přerovský brankář si i nadále nemohl stěžovat na střeleckou nevytíženost, podruhé však inkasoval až v minutě desáté, to když Milan Kostourek těžil ze spolupráce s Chaloupkou a Vondrkou – 2:0. V 17. minutě první třetiny měli domácí výhodu přesilové hry. Na modré napřáhl Michal Barinka a kotouč potřetí rozvlnil síť v přerovské brance – 3:0. O dvě minuty později Barinka svou „bombu“ vypustil znovu a další využitá přesilovka byla na světě – 4:0. Do konce první dvacetiminutovky už další branka nepadla.

I v úvodu druhé části zápasu byli aktivnějším týmem domácí. Hosté o přestávce vystřídali brankáře, který si bezchybně počínal jen necelých šest minut. Pak se po samostatné akci se prosadil Štěpán Hřebejk - 5:0. Za malou chvilku se skóre měnilo znovu, asistenci Chaloupky vtipně zužitkoval Jan Řehoř – 6:0. Šedesát vteřin na to lovil hostující brankář puk za sítě znovu, nedosáhl totiž na perfektní střelu Michala Vondrky – 7:0. Tlak na hostující svatyni neustával a domácí brankář Rubeš se většinu času v brance nudil, často bylo jeho jedinou aktivitou přihrávání hosty přes všechny čáry vyhozených puků rozhodčím. Českobudějovičtí junioři vsítili další, poněkud kuriózní branku v 39. minutě. Přerovský strážce svatyně vybruslil k modré čáře a ve snaze rozehrát puk nastřelil domácího Vondrku. Než se moravský gólman zorientoval, puk již putoval před brankoviště na hůl Lukáše Květoně, který jej snadno zasunul za brankouvou čáru – 8:0.

Třetí třetinu jihočeští mladíci dohráli v pohodovém tempu a exibičně si vychutnávali rozhodnutý zápas. Přesto dokázali přidat další dva přesné zásahy. Nejprve po kombinaci s Krejčím dopravil puk do branky obránce Tomáš Tupý a na mezi hokejisty populární „desítku“ upravil přesnou střelou další obránce Ondřej Cikán.

Suverénní výkon českobudějivického mužstva znamenal postup do semifinále juniorské extraligy a do jistě o mnoho těžší série s Litvínovem je velkým příslibem.
Ohlasy po zápasu
Jan Tlačil (HC ČB): „Po fiasku v Přerově jsme chtěli předvést co nejlepší výkon, nepodcenit ho a hlavně zvítězit. Všechny tyto tři faktory se nám podařilo dodržet a po kvalitní hře, kdy jsme dokázali využít vypracované brankové příležitosti, jsme jednoznačně zvítězili. Branek jsme mohli nastřílet ještě víc. Jsem s výkonem spokojen a doufám, že jej zopakujeme v neděli v prvním semifinálovém duelu s Litvínovem.“
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....