Banes Motor České Budějovice
31.10.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Ostrava - Poruba 6:0

Motor České Budějovice
První třetina začala vyloučením hráče hostů, které v čase 3:59 potrestal Roman Horák, když tečoval střelu Ježka, který objel branku - 1:0. V 6. minutě byl ve velké šanci opět Horák, který ale tentokrát brankáře hostů nepřekonal ani nadvakrát. V čase 8:24 se mohli domácí radovat z další branky. Jiří Ferebauer stál za brankou a chytře nastřelil brankáře od něhož se puk odrazil do branky - 2:0. První nebezpečná akce hostů začala až ve 13. minutě, když nebezpečně pálil Kalina. Ve 14. minutě vyjel domácí útočník Ferebauer před bránu, položil si brankáře hostů Kubáně, ale nedokázal přesně zakončit. V poslední minutě první třetiny měl ještě v dvojnásobné přesilovce příležitost ke skórování hostující Jelšík, ale brankář domácích Hrubec byl na místě. První třetina tedy skončila zaslouženým vedením domácího týmu 2:0.


Na začátku druhé třetiny se objevil před Kubáňem Ťoupal, ten ho ale nedokázal prostřelit. V čase 26:03 dostal puk od Rezka Jiří Ferebauer, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:0. Ve 29. minutě se objevil před brankou hostující Jelčík, který ale neusměrnil puk do branky. Ve 32. minutě přišla další šance domácích Horák naservíroval puk Ježkovi, kterému se ale nepodařilo puk propasíravat za záda Kubáně. Ve 34. minutě založil akci za domácí brankou Dietz, přihrál Polodnovi do jízdy na pravý mantinel, ten zavezl puk do třetiny a poslal ho před branku Rezkovi, po jehož pokusu puk ještě poskakoval po brankové čáře, ale hosté byli u puku první a odpálili ho. Těsně před koncem druhé třetiny přišla další branka domácích. V čase 39:29 uzavřel třetinu Stanislav Polodna, který se prosadil z pravé strany po přihrávce Rezka - 4:0.


V úvodu třetí třetiny dohrávali hosté přesilovou hru a dokázali si vytvořit tlak, puk ale za Hrubce nepropasírovali. Pak se začal hrát hokej plný vyloučení. U brány hostí utkali Marek a Mynář a oba dostali 2+2 minuty za hrubost. První branka třetiny padla v čase 48:32. Stanislav Polodna se dostal do úniku a prostřelil Kubáně mez nohy - 5:0. Pak se provinili Polodna, který dostal trest 5+ do konce utkání za úder do hlavy a krku a hostující Mlynář, který dostal desetiminutový trest. Další gól padl až v čase 58:22, když netušícího brankáře Kubáně z rohu prostřelil Jakub Marek, který tak zpečetil vysoké a jasné vítězství domácích - 6:0.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, trenér HC České Budějovice: Jsme rádi, že jsme dokázali využít šance. V minulých utkáních jsme často inkasovali, a proto jsme rádi, že jsme dnes nedostali branku. Je dobře, že dáváme branky, na zítřejší utkání budou hráči sebevědomější. Zítra nás čeká těžší soupeř.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....