Banes Motor České Budějovice
17.01.2009,

Reportáž ze zápasu: Liberec – České Budějovice 3:1

Motor České Budějovice
Do první třetiny nastoupili domácí hned se dvěma šancemi, které jim překazily Klestilovy pohotové zákroky. Poté se Severočeši dostali pod velký tlak, a to díky nepřesným přihrávkám, čehož začal využívat Mountfield a jejich úspěšnou hru zakončila Klementova nebezpečná střela na Micku. Ani liberecký Niko po Jánošíkově přihrávce nevyužil svou šanci a Jihočeši se ujali kotouče. To jim však nebylo moc platné a i přes veškerou snahu hráčů obou týmů v první třetině zůstalo skóre stejné, 0:0.

Druhá třetina se víceméně podobala té první. V úvodu projevil snahu Sobotka a o pár minut později ho následoval Bulíř, který se snažil kotouč protlačit za betony Klestila, bezúspěšně. Další obrovskou šanci zaznamenali domácí ve chvíli, kdy se po rozehrávce puku ujal Filippi a doslova se prodral přímo před Klestila.

Mountfield ale rozhodně neměl v plánu ztrácet čas, kotouče se zmocnil Semrád a tím připravil Mickovi pár nepříjemných chvilek. Konec druhé třetiny patřil budějovickému Dietzovi, který vzbudil naděje hned na dva góly, ale zkušený Micka svůj tým opět podržel.


Třetí třetina začala u liberecké brány hned několika střelami na Micku. Ten však silnému náporu Jihočechů odolával a kotouč dokázali do svých tlap získat Tygři. Ti se bezhlavě vrhli do budějovického obranného pásma a za asistence Vařechy a Klímy dokázal Tomáš Liška poslat přesnou střelu do brány svého soupeře.

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Kedršt probojoval kotouč před Klestila, Jaroslav Vlach ho dorazil, a proměnil tak svou šanci. V příštích minutách se Mountfield zaměřil spíše na obranu než na útok, a tak čas plynul bez využitých šancí až do chvíle, kdy se osmělil Kedršt a sám vyjel na Klestila. Na pomoc mu přispěchal pohotový Jaroslav Vlach a kotouč dorazil do levého rohu protihráčovy brány.

Mountfield se ale nehodlal smířit se stavem 0:3 a přitvrdil. Poslední dvě minuty se odehrály před Mickovou branou a hosté je úspěšně zakončili. Micka ztratil přehled a za asistence Polodny na něho vystřelil Jiří Ferebauer, kotouč se odrazil od libereckého hráče v brankovišti a zamířil přímo za záda Micky. Za stavu 3:1 skončil zápas ve prospěch domácích.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....