Banes Motor České Budějovice
23.01.2009,

Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav – České Budějovice 3:0

Motor České Budějovice

V sázce pátečního zápasu bylo pro oba celky poměrně dost. Pokud by vyhráli boleslavští junioři, dotáhli by se bodově na svého soka z jihu Čech. Hosty koučoval ze střídačky někdejší dlouholetý extraligový hráč Čeckých Budějovic a naposledy Znojma Karel Soudek. Na domácí střídačce velel svým svěřencům jako hlavní kouč Jan Vidner, který tak dočasně nahradil Luďka Bukače mladšího, který se na zápas nemohl dostavit.

První třetina tohotu duelu se hrála v rukavičkách a gólových akcí nebylo k vidění mnoho. Na každé straně se vylučovalo pouze po jednom dvouminutovém trestu. Jediný gólový moment první třetiny přišel ve 12. minutě. Nadějný dorostenec David Koudela našel svou přihrávkou Tomáše Mikuláštíka, který vsítil první brankový úspěch domácí Boleslavi - 1:0.

Ve druhé třetině jsme mohli opět sledovat taktickou obrannou hru obou celků. Když už se zdálo, že ve druhé části hry branka nepadne, přišel rychlý sled událostí. Budějovice měly k dispozici dvojnásobnou přesilovku a velice dobrou příležitost ke srovnání skóre. Puku se ale chopil obránce Matěj Soukup, počkal až Robinu Malému skončí trest a vyskočí do hry a poslal mu přes půlku hrací plochy přesný pas přímo na hokejku a mladoboleslavský hráč uháněl sám na Klestila. Hostující brankář se nestačil ani pohnout a jen bezmocně sledoval, jak puk z Malého hole míři k tyčce do sítě - 2:0.

Budějovice však ani za tohoto stavu nechtěly složit zbraně a třetí třetinu začaly aktivněji. Narážely však stále častěji na výborného Martina Hrubého v brance. Ten nakonec v utkání nasbíral úctyhodných čtyřicet zásahu. Mezi ty nejdůležitější by se daly zařadit vychytané gólovky Radima Heřmana a Ladislava Bošky. V prvním případě Hrubý vyrazil betonem a v tom druhém si poradil hbitou lapačkou. Hráči z jihočeského města ještě v závěru zkusili power-play, ale čtyři vteřiny před koncem zápasu trefil prázdnou branku přes celé kluziště hráč zápasu Robin Malý a dal tak razítko důležité mladoboleslavské výhře - 3:0. Brankář Hrubý udržel čisté konto a byl ústřední postavou mače.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....