Banes Motor České Budějovice
13.02.2009,

Reportáž ze zápasu: Kladno – České Budějovice 1:2sn

Motor České Budějovice

Českobudějovičtí junioři se konečně dočkali. Od 28.11. čekali na vítězství z venkovního hřiště. Nešťastnou šňůru přetrhli v Kladně, byť až na samostatné nájezdy.

Kladno šlo do zápasu posíleno o hráče, které za něj během sezony kvůli jiným angažmá mockrát nenastoupili. A na jejich výkonu to bylo znát. V 5. minutě se dokonce domácí ujali nad favority utkání vedení. Spolupráci Eberleho a Bláhy zužitkoval kapitán Kladna Antonín Melka a překonal brankáře Hrubce - 1:0.

Jihočeši stihli v první třetině vyrovnat, i když to bylo za pět minut dvanáct, respektive za pět vteřin konec dvacetiminutovky. 19:55 a důrazný Aleš Ježek po příhře Rezka vyzrál v přesilové hře při vyloučení domácího Hrdličky na gólmana Kúdelu. Do střelecké listiny se tak zapsal i druhý kapitán - 1:1.

Jenomže následovníky už lídři mužstev do konce utkání nenašli. Na ledě se odehrával vyrovnaný souboj s množstvím vyloučených. Ani při nich ale oba brankáři puk za svá záda nepustili

Utkání tak dospělo až k nájezdům. V něm se proti Kúdelovi rozjel českobudějovický obránce Roman Vráblík a kličkou do bekhendu připsal svému týmu druhý bod a toužené vítězství.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek (HC České Budějovice): Nehráli jsme v plné sestavě, šli jsme do toho s cílem uhrát zápas venku. Nakonec se nám to podařilo, sice to bylo až na nájezdy, ale po dlouhé době jsme venku bodovali, za to jsme určitě rádi. Nebylo to jednoduché, Kladno bylo posíleno o několik hráčů, mužstvo to bylo hodně slušné a to, co předvedli, neodpovídalo jejich postavení v tabulce.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....