Banes Motor České Budějovice
26.09.2008,

Reportáž ze zápasu: Opava – České Budějovice 3:2

Motor České Budějovice
Od počátku zápasu měli více ze hry domácí. Do první větší šance se dostal Novák, ale jeho sólo přes půl hřiště zabrzdil až gólman Bláha. V prvních minutách byl také hodně vidět útočník Uvíra, který si počínal hodně aktivně, co se týče hry dopředu. Zmiňovaný hráč se také poprvé prosadil v 15. minutě, kdy z brejku překonal budějovickou jedničku mezi tyčemi. Hosté se nezmohli na výraznější odpor, a proto před koncem první třetiny inkasovali podruhé. V přesilové hře Opavy se trefil Trčka.

Druhá třetina začala pro svěřence trenéra Soudka o poznání lépe. Ve 25. minutě snížil Babka na rozdíl jedné branky a hosté se dostali zpět do hry. Opava ale svůj náskok začala bránit a jakoby přestala myslet na útočení. Výsledkem byla hra na přetahovanou, která se nemohla divákům líbit. Střel bylo málo, o větších šancích se vůbec nedalo hovořit. Na další branku se čekalo až do 47. minuty.

Při závaru před brankou domácích se nejlépe zorientoval Babka a zasunul kotouč za bezmocného Machovského – 2:2! Slezan se probral až po vyrovnávací brance a začal zvyšovat obrátky. Zhruba minutu před koncem zápasu jeho tlak dospěl až k rozhodující brance Piskoře, který vytěžil maximum z přečíslení dva na jednoho. Hosté už neměli pak sílu na zdramatizování, a tak se Opava mohla radovat z těsného vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....