Banes Motor České Budějovice
03.10.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Šumperk 3:1

Motor České Budějovice
Utkání začali lépe hosté. Byli aktivnější a nebylo na nich vidět, že jsou v tabulce na úplném dně. Domácí se dostávali do tempa pomaleji a byla na nich patrná nervozita pramenící z vědomí, že potřebují vyhrát. Přesto se hrál oboustraně rychlý hokej. Hosté se dostali do vedení v sedmé minutě, po tlaku se v útočném pásmu dostal k puku Jan Holinka a prostřelil domácí brankáře. To domácí hráče na chvíli srazilo. Do půlky první třetiny byli hosté lepším celkem, ale pak se domácí přeci jen začali zvedat a přicházeli i šance. Hosté byli třikrát vyloučeni, ale domácí ani jednou tuto výhodu nevyužili. Největší šance přišly ke konci třetiny. Nejprve hezky zakombinovala dvojice Rousek, Koblasa, ale gól to nepřineslo. V poslední minutě se krásnou střelou prezentoval Jakub Babka, ale jeho střelu vytěsnil brankář Kloc špičkou lapačky nad branku. Po první třetině 0:1.

Ve druhé třetině nejprve předvedl skvělý zákrok brankář Bláha a potom domácí sehráli výborně své první oslabení. Českobudějovičtí začali přebírat iniciativu, ale stále na jejich holích seděla nervozita. Ve 29. minutě se dostali do přečíslení dva na jednoho domácí Švihálek a Bernat, ale situaci neřešili dobře a vyrovnání se nekonalo. Ve 30. minutě krásně pálil od modré Zvoník, ale brankář Kloc držel čisté konto. Největší šanci druhé třetiny měl dobře hrající Tomáš Rousek, který se ocitl sám před brakářem Klocem, ale nebyl úspěšný. Ve druhé třetině jsme gól neviděli a hosté stále vedli 1:0.

Do třetí třetiny domácí vlétli jako blesk a snažili se o vyrovnání. To se jim nakonec podařilo ve 44. minutě při přesilové hře, kdy od modré tvrdě vystřelil útočník Miha Pesjak a puk skončil v síti brankláře Kloce. Domácí gól povzbudil a jejich útoky byly častější. Vedoucí branky se domácí dočkali o tři minuty později. Opět střela od modré čáry od obránce Pavla Kolaříka skončila v sítě šumperského brankáře. Chvíle hostů přišla při přesilové hře ve 49. minutě, kdy sevřeli domácí před brankářem a pálili ze všech stran, ale domácí se dokázali ubránit. Českobudějovičtí si už nechtěli nechat vítězství vzít a podařilo se jim v 57. minutě přidat třetí branku. Po přihrávce Sedláka se přesně trefil Adam Přibyl a stanovil tak konečný výsledek 3:1. V závěru totiž Šihálek a Babka svoji velkou šanci neproměnili, ale to domácí už nemuselo mrzet. Hosté se vinou vyloučení v posledních minutách nezmohli na žádný závěrečný nápor.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, hlavní trenér HC České Budějovice: Protrápili jsme se k vítězství. Herně to vypadalo, že jsme výrazně lepší, ale trápíme se v koncovce a vyrábíme velké chyby v obraně, které dnes soupeř netrestal. Bylo to vydřené a zasloužené vítězství.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....