Banes Motor České Budějovice
25.10.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Zlín 1:3

Motor České Budějovice

Tempo utkání lépe zachytili hosté ze Zlína a od počátku Jihočechy přehrávali. Ve 4. minutě ještě Herman na Bláhu v domácí bráně nevyzrál, ale stejný hráč se radoval z branky o 4 minuty později. Zlíňští potrestali vyloučení Předoty, v přesilovce pálil kapitán Valenta do betonů Bláhy, ale vyražený touš se podařilo za brankovou čáru postrčit Jakubu Hermanovi - 0:1.

Následně musel Bláha zasahovat proti střelám Sekerky a Halody. Kolem desáté minuty se hra srovnala, České Budějovice se osmělily a draly se do útoku. Ránu Prokopa ztlumil gólman Kašík na hrudi, taktéž se mu vedlo i proti zakončení Sedláka z mezikruží. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, ale moc šancí k vidění nebylo. Za zmínku stojí prudká střela hostujícího Romiga, kterou Bláha vytěsnil mimo tyče své brány. Poté Českobudějovičtí obléhali soupeřovu bránu, ale Švihálkovi se touš do brány zasunout nepovedlo. A tak mohli přidat druhý gól v poslední minutě přidat v přesilovce hosté. Bláha se však nadvakrát vyznamenal proti střílejícímu Zámorskému.


Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí. V početní výhodě nastřelil Kašíka do ramene Sedlák. Bohužel pro ně jim nasazení nebylo nic platné. Zlín totiž přidal zásluhou Marka Halody ve 26. minutě druhou branku. Ten vtrhl do pásma, převzal Malotovu přihrávku a střelou švihem do růžku nedal Hrubcovi šanci zasáhnout - 2:0

Od vstřeleného gólu hrál na ledě prim dlouho jen jeden tým, a to ten zlínský. Českobudějovičtí byli zatlačeni do vlastního pásma, Zlín přehrával domácí i v situacích jeden na jednoho. A tak musel svoje mužstvo držet kvalitními zákroky Bláha. Nepřišel si na něj Haloda, při obléhání Káni a Hermana se natáhl Bláha na brankové čáře jak široký tak dlouhý a schoval puk pod svou výstrojí. Libora Kašíka vyrušily z pozice diváka České Budějovice až ve 33. minutě. Šance ale stála za to. Babka v nájezdu zakončil jen do betonů Kašíka, dojíždějící Sedlák netrefil bránu. České Budějovice se nedočkaly snížení ani při 52 sekund trvající přesilovce 5 na 3.

Uklidňující třetí gól Zlína na sebe nenechal ve třetím dějství dlouho čekat. Po 25 vteřinách zvýšil na rozdíl tří branek Jan Káňa. Kundera vybojoval puk za bránou, Bláha vypíchl touš jen k volnému zlínskému útočníkovi a ten už si věděl rady- 0:3.

Při Jihočeších dnes nestálo ani štěstí - střelu Kolaříka dorážel Sedlák, puk prošel mezi betony Kašíka, ale zamířil si to těsně vedle tyče. České Budějovice se do tlaku, vedoucímu ke snížení, nedostávali. Naopak spolehlivý Bláha musel zakročit proti střelám Romiga či Zámorského. Lapačkou zachytil tahák Káni z výhodné pozice. Od půlky proti němu ujížděl Haloda, ale kličku do bekhendu Bláha přečetl.

Na druhé straně vychytal Babku Kašík a zdálo se, že se zlínský brankář bude těšit z vychytané nuly. Radost mu ale v poslední minutě zkazil Roman Bernat, který zakončil rychlou akci po přihrávce Sedláka přesně a stanovil podobu konečného skóre zápasu na 1:3
Ohlasy po zápasu

Karel Soudek (HC České Budějovice): Soupeř byl výrazně lepší a my jsme měli štěstí v tom, že nám chytal výborně brankář. Za soupeřem jsme zaostávali. Zlín má dobré mužstvo, neměli jsme na něj.

Jiří Šolc (HC Zlín): Od začátku jsme hráli svojí hru a soupeře jsme nepouštěli do šancí. O tom svědčí i poměr střel. Myslím, že utkání jsme vyhráli zaslouženě, máme kvalitnější obranu než Budějovičtí a to myslím dnes rozhodlo. Škoda pro Kašíka, že dostal v závěru gól, měl by dvě nuly po sobě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....