Banes Motor České Budějovice
05.12.2008,

Reportáž ze zápasu: Plzeň – České Budějovice 5:2

Motor České Budějovice

Začátek utkání byl asi o dvacet minut posunutý kvůli technické závadě na rolbě. Hostující brankář Podskalský musel hned ve třicáté vteřině řešit únik Erbena, s nímž si poradil. ještě ani neskončila druhá minuta a Plzeň vedla. Martin Váchal si najel z levého křídla a Podskalský, byť si na puk sáhl, poprvé kapituloval. V páté minutě uzamkli domácí dvého soupeře v jeho třetině a vykoledovali si faul. V následující přesilovce sice modrobílí puk za brankovou čáru dostali, ale jen s přispěním vysoké hole jednoho z nich. A tak gól nemohl být uznán. V budějovické početní převaze se hostům podařilo srovnat skóre díky Romanu Bernatovi. V šestnácté minutě pálil Pecjak a Král zabránil lapačkou. Díky šťastné teči Stanislava Erbena si Plzeňané vzali vedení rychle nazpátek.

V šestadvacáté minutě si Pacanda vykoledoval faul. Lasselsberger ve výhodě o jednoho muže nic nevymyslel a Podleský nemusel nic složitého řešit. Ve 30. minutě si Pašek vybruslil před budějovického gólmana, ale ten se přelstít nenechal. V další plzeňské přesilovce se domácí opět trápili, a přestože byli téměř dvě minuty v hostujícím pásmu, ke střele se nedostali.

Ve 42. minutě trefil hostující Heřmánek tyč branky. Králova velká chvíle přišla proti prudké Sedlákově bombě zblízka, již plzeňský gólman kryl. Podobně si na druhé straně vedl Podskalský proti Culkovi. Když před Králem hrubě zaváhal jeden z jeho obránců, Babka pohodlně vyrovnal. Budějovické srovnání mělo opět jepičí život, hned v 53. minutě využil Petr Mrázek Culkovy nahrávky a prudkou ránou od modré se trefil přesně k levé tyćce. V 57. minutě vyzkoušel své štěstí aktivní Heřmánek od modré, Králova lapačka však byla připravená. Naopak Petr Mainer projel jako nůž máslem celým kluzištěm a nejpohlednější akci utkání zakončil přesně. Aby toho na zpáteční cestu pro České Budějovice nebylo málo, přidal ještě Stanislav Erben po nezištné Culkově přihrávce pátou branku do opuštěné hostující klece.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: Sehráli jsme dobré, těžké utkání, v závěru jsme to ale bohužel nezvládli. Jinak ale nemůžeme mít výraznější výhrady, samozřejmě až na výsledek.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....