Banes Motor České Budějovice
05.01.2009,

Reportáž ze zápasu: Karlovy Vary – České Budějovice 1:3

Motor České Budějovice
Do úvodní dvacetimunotvky vstoupili aktivněji hosté a již ve 2. minutě si svojí horlivostí vybojovali přesilovou hru. V té se domácí první minutu ubránili, ale po následné souhře hostujících útočníků se prosadil Lukáš Sedlák a poslal tak hosty do vedení hned v úvodu zápasu - 0:1. Domácím se naskytla chvíle k vyrovnání v 11. minutě a jako jejich protivník se tohoto úkolu zmocnili se zodpovědností a přesnou ranou Jaromíra Kverky se vyrovnání i dočkali - 1:1. Hra se od té doby velice vyrovnala a šance jedné strany střídala druhou. Například ve 14. minutě se do samostatného úniku hnal Tomáš Sýkora, avšak jeho střela byla zastavena betonem hostujícího brankáře Ondřeje Bláhy. Hned v příští minutě se tentýž hráč znovu uvolnil, ale tentokrát se obránci nenechali oklamat blafák a Tomášovu ránu zblokovali. K velkému závaru na opačné straně barikády došlo v samém závěru první třetiny. Domácí David Honzík nejprve vyrazil puk holí a následnou dorážku z hokejky hostujícího Martina Sekery stihl jen tak tak vyrazit vyrážečkou.

V úvodu druhé třetiny jsme až do její poloviny měli k vidění jasně defenzivní hokej a případné útočné akce mohly být uskutečněny pouze chybou některého z obránců. Oba týmy se sice draly dopředu za ziskem vedení, ale vždy byly zastaveny už některým z obránců či brankářem těsně před jeho svatyní. Více práce v úvodu měl spíše domácí Honzík a svými zákroky tým doslova zachraňoval. V druhé polovině se strategie obou týmů změnily a k vidění byl útočný až chvílemi agresivní hokej. Šarvátce před brankou Bláhy předcházela učebnicová nahrávka zpoza branky Tomášem Sýkorou na volného Daniela Záhoru, který byl po neúspěšné koncovce atakován zezadu a po pádu na brankáře došlo k menší potyčce na hřišti. Konec třetiny se nesl dále v ofenzivním stylu a více šancí přicházelo z hokejek hostujícího Mountfieldu. Konkrétně to byl Adam Přibyl, který těsně před koncem ve 39. minutě vrátil hostům vedení - 1:2. Domácí budou mít začátek další třetiny znevýhodněný i kvůli pokračujícímu oslabení o dva muže.


Ve třetí třetině padl pouze jeden gól a to do prázdné klece při závěrečném risku domácích. Dal ho opět Lukáš Sedlák a stanovil tak konečný výsledek - 1:3. Po většinu této třetiny se jim sice dařilo častokrát zatlačit hosty do jejich pásma, ale vždy je zradila koncovka či přílišná dravost, která končila často vyloučením. Konkrétně jmenovaných častých vyloučení mohou domácí litovat, hostující celek sice využil pouze jednu, ale domácí měli vždy plné ruce práce s odvrácením těchto náporů. Za všechny šance domácích lze jmenovat únik Daniela Záhory, který pouze prověřil hbitost brankářovo lapačky.

Ohlasy po zápasu
Karel Mlejnek (trenér HC Energie Karlovy Vary): V utkání rozhodovala hlavně koncovka a opakované vyloučení. Nám se bohužel ani v jednom tomto směru nedařilo a proto jsme dnes prohráli. Určitě hrál také velkou roli faktor prvního utkání v tomto roce.

Karel Soudek (trenér HC České Budějovice): Já musím hráče jednoznačně pochválit, že nejsou nikterak nesehraní po delší odmlce a jsem rád za dnešní výsledek, i když by se našli určité momenty, na kterých by se dalo zapracovat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....