Banes Motor České Budějovice
31.01.2009,

Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav – České Budějovice 3:1

Motor České Budějovice

Marodkou zasažený boleslavský tým se úvodní minuty spíše bránil. Po dvou minutách hry likvidoval Will nepříjemnou střelu Rouska z dobré pozice. Aktivitu Budějovic přerušilo až vyloučení. Početní výhoda se domácím ale vůbec nevydařila. Další na sebe nenechala dlouho čekat, jenže Mountfield dobře bránil, puky ze třetiny vyhazoval, a když už Koudela vyzval krásně Frolíka, ten poloprázdnou bránu trefit nedokázal.

Na druhé straně se znovu předvedl Will, když v jasně gólové pozici vychytal Turka. Budějovice si první přesilovku vyzkoušely ve čtrnácté minutě, navíc v její polovině fauloval Frolík a daroval hostům minutovou přesilovku 5 na 3. Jihočeši se ale báli střílet a i Boleslavští se dobře ubránili, puk z obranné třetiny třikrát vyhodili. Branky se diváci dočkali v další přesilovce, když Vrbovu střelu dorazil do sítě Lhoták. V závěru první dvacetiminutovky se proháčkoval Koudela až do zakončení, trefil však jen brankáře Bláhu.


V úvodu prostředního dějství mířil boleslavský Štěpánek z hranice kruhu těsně nad. Budějovický Koblasa zase mířil jen do Willovy lapačky, v přesilovce Jihočechů tečoval Předotovu ránu Sedlák znovu jen do boleslavského gólmana. I přes vlastní oslabení se dokázali Středočeši prosadit, když v úniku dva na jednoho předložil Mozík Frolíkovi, kterému se puk nejprve zamotal pod nohama, ale na druhý pokus již uspěl. Po faulu Jankovského a zdržování hry Koudelou hráli Budějovičtí znovu další minutu 5 na 3. Velkému závaru Will s pomocí beků a štěstí dokázal odolat.

Budějovický nápor s polovinou utkání zesílil. Po dalším nedovoleném zákroku Frolíka se domácí znovu bránili přesile Mountfieldu. V početní výhodě pálil Pesjak od modré mimo. Z vedení domácích ukrojil kapitán Budějovic Přibyl už ve hře v plném počtu, když z kruhu pro vhazování zamířil do vzdálenějšího rohu klece střežené Willem. V závěru zahrávali přesilovku Boleslavští, její polovinu nevyužili a tu zbývající si odnesli do třetí části.


Ani v úvodu poslední třetiny svěřenci trenérů Arnošta a Hyky přesilovkovou trefu nepřidali. V 54. minutě vyloučili hlavní sudí hned dvojici budějovických hráčů, a tak hráli domácí celé dvě minuty v pěti proti třem. I když celou dvojnásobnou přesilovku strávili nastěhováni v útočném pásmu, odhodlal se za celé dvě minuty ke střele pouze Vrba, jehož pokus z úhlu skončil na tyči. Poté co hosté oslabení přečkali, byla na nich znát touha po vyrovnání.

Nicméně Rousek trefil z mezikruží Willa jen do masky. Za naražení právě Rouska na mantinel inkasoval domácí Štěpánek menší trest a desetiminutový osobní. Jen co boleslavské oslabení skončilo, putoval na trestnou lavici za napadení Korim. Proti Přibylovi se pořádným rozklekem předvedl Will a dál úspěšně střežil svému týmu vedení. Pojistku mohl přidat do odkryté brány Škorík, ale budějovický bek mu obětavou rybičkou šanci překazil. Těsné vedení drželi Středočeši i čtyřicet šest sekund před koncem, když si Mountfield vyžádal oddechový čas. V šesti hráčích v poli ale hosté výsledek nezvrátili, naopak. Z vlastní třetiny trefil opuštěnou budějovickou klec Koudela tři vteřiny před koncem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....