Banes Motor České Budějovice
14.02.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Slavia Praha 5:3

Motor České Budějovice
První třetina nezačala zrovna svižně. Oba celky se spíše oťukávaly a čekali, kdo první převezme aktivitu. Díky přesilové hře to byli domácí. Dokonce měli 9 vteřin přesilou hru pět na tři, ale váhavost obránce Hanuše je připravila o možnost skórovat. Naopak ke konci klasické přesilovky udělali domácí obránci chybu a na brankáře Gábu se řítil slávistický útočník. Jeho akci však domácí brankář zlikvidoval. Na druhé straně si šanci vytvořil po krásné individuální akci Krcho, ale jeho střela neměla potřebnou přesnost. Ve 12. minutě se jako první v zápase radovala Slavia, když potrestala další chybu obrany a Jakub Jedlička se předvedl krásnou střelou pod břevno domácí branky - 0:1. Pak se hrálo střídavě na obě branky. Utkání postupně nabíralo tempo a přibývaly i šance a to hlavně díky přesilovým hrám. Při jedné přesilové hře trefil domácí Švec tyčku slávistické branky. Nakonec herně vyrovnaná třetina skončila vítězstvím Slavie 1:0.

Hned na úvod druhé třetiny se opět předvedl skvělým zákrokem brankář Gába, která lapil do lapačky bekhendovou střelu slávistického útočníka. Při první přesilovce ve druhé třetině se domácí dočkali vyrovnání. Před slávistickým brankářem se prosadil Emil Švec a srovnal stav na 1:1. Ve 24. minutě se již domácí ujali vedení. Luboš Rob předvedl, že umí přihrát a našel volného Josefa Krcha, který prostřelil slávistického brankáře - 2:1. Těsně po skončení další přesilové hry se tentokrát prosadila Slavia. Celou přesilovou hru hrála velice špatně, ale v samém závěru využila střídání domácích a přečíslila domácí hráče před brankářem Gábou a puk putoval do prázdné branky - 2:2. V další přesilové hře Slavie se prosadili domácí. Puk v rohu slávistického pásma vybojoval Marek Hron a přesnou přihrávkou našel Josefa Krcha, který se podruhé nemýlil a poslal domácí opět do vedení - 3:2. Další gól padl do sítě domácích. V tlaku před brankářem se prasadil slávistický útočník a vyroval na 3:3. Druhá třetina ukázala rychlý hokej s velkým množstvím branek. Po druhé třetině byl stav nerozhodný 3:3.


Na začátku třetí třetiny se režie opět ujala trojice Švec, Rob a Krcho. Usadila se v útočném pásmu Slavie a podařilo se jí opět zvrátit vedení na stranu domácích. Střelcem gólu se stal Emil Švec, který zvyšoval na 4:3. Úroveň hry ve třetí třetině ještě stoupala. Hosté se snažili o vyrovnání, ale domácí se statečně bránili. V závěru třetiny hrála Slavie vabank. Zatlačila domácí před jejich brankáře a měla dokonce i výhodu přesilové hry, ale domácí se dokázali ubránit. Nakonec se ještě prosadil poslední z trojice útočníků první útočné řady Luboš Rob, který proměnil svůl samostatný nájezd a stanovil tak konečný stav na 5:3 pro domácí. Ti vyhráli zaslouženě po dobrém výkonu celého mužstva a potenci tří útočníků Švece, Krcha a Roba.

Ohlasy po zápasu
Bedřich Pastyřík, trenér HC České Budějovice: Soupeř i ve velice oslabené sestavě hrál velice statečně, byl herně na vysoké úrovni. Naše výhra se rodila velice těžko.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice